Eγκαθιδρύεται το αυταρχικό καθεστώς της Αριστεράς & πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και την δημοκρατία μας

Κάποιοι υποστηρίζουν οτι το θέμα με την επιδότηση ενοικίου που οδήγησε στην απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου δημιούργησε ρωγμές στο « ηθικό πλεονέκτημα » της κυβέρνησης. Ο κύριος Τσίπρας όμως δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά;

Δηλαδή τι να έκανε; Να της έδινε συγχαρητήρια; Να μην έκανε δεκτή την παραίτηση μιας υπουργού που μένει στο Manhattan, δηλ. σε μία απο τις ακριβότερες περιοχές του πλανήτη, έχει καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα αλλά επέλεξε να παίρνει και επιδότηση ενοικίου; Το ενδιαφέρον όμως σε αυτή την ιστορία είναι ότι η συγκεκριμένη δηλώνει αριστερή. Κάτι μας λέει αυτό και για την ίδια και για την συριζοαριστερά.

Όπως επίσης είναι ενδιαφέρον ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, την ώρα που κόντεψε να καταστρέψει την χωρα, την ώρα που ψήφιζε το μνημόνιό του, βρήκε χρόνο να σκεφτεί και να εισηγηθεί την συγκεκριμένη διάταξη διευθετήσεως για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς τους. Αυτό το άγος δεν ξεπλένεται με την παραίτηση μιας υπουργού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για παράδειγμα θα έπρεπε να παραιτηθεί απο την θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ όσο διαρκεί το θέμα της Novartis;

Μα η συγκεκριμένη ομολόγησε την επιλήψιμη πράξη της. Και ο Λ Αδωνις όχι μονο αρνείται την πράξη που του αποδίδεται αλλά αντιθέτως ισχυρίζεται - και ορθώς - ότι ειναι θύμα σκευωρίας και πολιτικής διώξεως. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Μονο στο μυαλό του κ. Τζανακόπουλου μπορεί να συνδεθούν οι δύο περιπτώσεις. 

Ζητάτε να έρθουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στη Βουλή και να υπάρχει κατα αντιπαράσταση εξέταση με τους εμπλεκόμενους. Μπορεί κατι τέτοιο να συμβεί;

Για να είμαστε ακριβείς: ζητάμε να γίνει πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως και η επιτροπή να ασκήσει πλήρως τις αρμοδιότητές της. Να εξετάσει μαρτυρες, προφανώς και τους λεγόμενους προστατευόμενους, αλλά και άλλους, να αναγνώσει εγγραφα, να ακούσει τους ελεγχόμενους και εν γένει να ενεργήσει κάθε τι προκειμένου να ερευνήσει την αληθεια σχετικά με την υπόθεση αυτή. Είμαστε σαφείς: δεν θα ανεχθούμε και δεν θα συμπράξουμε στην μετατροπή της επιτροπής σε χώρο νομικού προβληματισμού για την αρμοδιότητα της βουλής και για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δηλαδή η πλειοψηφία αφού κρέμασε δέκα πολιτικούς της αντιπάλους στα μανταλάκια, αφού αποφάσισε την σύσταση της επιτροπής, αφού έστησε τις δέκα κάλπες, θα μας πει είτε ότι αν εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο είτε αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος ότι δεν έχει αρμοδιότητα και άρα θα περιοριστεί σε νομικές σκέψεις και δεν θα μπει στην ουσία της υποθέσεως. Ξεκαθαρίζουμε ότι μια τέτοια προσέγγιση είναι απαράδεκτη και επιβεβαιώνει την θέση μας ότι, σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση αυτή ειναι απλώς μια σκευωρία. 

Κύριε Βορίδη βλέπετε να δημιουργείται ενα ενιαίο μέτωπο μεταξύ " δεξιάς - κέντρου " με αφορμή και την κοινή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή για τη Novartis.

Το μέτωπο αυτο πρέπει να δημιουργηθεί προκειμένου να υπερασπιστούμε την δημοκρατία από τον αυταρχισμό αυτής  της Κυβερνησης της  Αριστεράς. Και ο αυταρχισμός αυτός έχει εκδηλωθεί με τις διαρκείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και θυμίζω εδώ την περίπτωση Παπαγγελόπουλου και της Εισαγγελέως Τσατάνη, την απόπειρα εκφοβισμού του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας στην υπόθεση του ν. Παππά, την υπόθεση Καμμένου και των συνομιλιών με τον ισοβίτη και την επικοινωνία με την εισαγγελέα εφετών, την υπόθεση της Ηριάννας, αλλά ταυτόχρονα το σχέδιο για την αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι σε εξέλιξη, την επίθεση κατά των ανεξάρτητων αρχών και κυρίως κατά του κεντρικού τραπεζίτη, την προσπάθεια χειραγωγήσεως των μέσων ενημέρωσης που είναι ακόμα σε εξέλιξη, την απαξίωση του κοινοβουλίου μέσα από την άρνηση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, όπως εκφράστηκε από την άρνηση της πλειοψηφίας να καλέσει τον Καμμένο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία και φυσικά την σκευωρία της NOVARTIS. Βήμα βήμα, εγκαθιδρύεται το αυταρχικό καθεστώς αυτής της Αριστεράς και πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τελικά την δημοκρατία μας. 

Η υπόθεση της Novartis αν αποφάσισει η Βουλή να επιστρέψει στην δικαιοσύνη θα πρέπει να παραμείνει στους ανακριτές διαφθοράς ή να παει σε εφέτη ανακριτή;

Κατ´ αρχήν η Βουλή δεν μπορεί να επιστρέψει την δικογραφία γιατί δεν μπορεί να πει στην Δικαιοσύνη τι να κάνει. Η  Βουλή μπορεί μόνο να αποφασίσει για το αν θεωρεί τον εαυτό της αρμόδιο. Αν κρίνει ότι δεν έχει αρμοδιότητα, μετά η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Και να το αποφασίσει ανεπηρρέαστη και χωρίς τις υποδείξεις της πρωθυπουργικής νομικής συμβούλου.

Το θέμα της Novartis μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πρόωρες κάλπες. Τι λέτε;

Όχι. Δεν το πιστεύω. Ο Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις εκλογές, αναζητώντας ένα θαύμα. Και επειδή το θαύμα δεν θα έρχεται, θα υποστεί τις συνέπειες της καθυστέρησης της προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία: θα ηττηθεί θεαματικά.

Συμμερίζεστε την άποψη κάποιων οτι ο Αντώνης Σαμαράς μετά και την έντονη κινητικότητα που δείχνει τελευταία μπορεί να επανακάμψει;

Ο Α. Σαμαράς είναι παρών, δεν έφυγε για να επανακάμψει. Και στηρίζει ένθερμα και ολόψυχα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στον αγώνα του να δώσει προοπτική και ελπίδα στον λαό μας. Όπως κάνουμε όλοι μας.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τι λέτε;

Θαυμάζω την οξυδέρκειά του, τις γνώσεις του και τη συνθετική σκέψη του.

 

Μοιράσου το

Τελευταία νέα