Προσωρινά και όχι μόνιμα έλυσε η κυβέρνηση το ιδιοκτησιακό σε Λαυρεωτική και Σαρωνικό

Παραμένει το πρόβλημα της εκκρεμότητας για τις περιουσίες πολιτών στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού παρά την ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών, την οποία κατέθεσαν οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία αναστέλλεται η έκδοση, η βεβαίωση, η είσπραξη και η εκτέλεση Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής, Πρωτοκόλλων Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης και Πρωτοκόλλων Επιβολής Ειδικής Αποζημίωσης για περιοχές των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού! Παρόμοιες τροπολογίες είχαν καταθέσει και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Αυτό επεσήμανε μιλώντας στη Βουλή ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κάνοντας σαφές ότι η συγκεκριμένη τροπολογία βοηθά στο να γλιτώσουν οι άνθρωποι αυτοί από τον άμεσο κίνδυνο εκτελέσεως “δηλαδή να τους πετάξουν έξω από τα μαγαζιά τους και τα σπίτια τους, αλλά δεν τους γλιτώνει από την ευρύτερη εκκρεμότητα που δημιουργείται”. 
 
Για να διευθετηθεί πλήρως η εκκρεμότητα θα πρέπει οι πληττόμενοι ιδιοκτήτες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ενώ με την τροπολογία που κατέθεσαν οι τέσσερις βουλευτές Αττικής της ΝΔ (Μ. Βορίδης, Γ. Μαρτίνου, Γ. Βλάχος και Θ. Μπούρας), το πρόβλημα θα λυνόταν οριστικά. 
“Προφανώς, εάν πάνε στα δικαστήρια, θα δικαιωθούν - δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό - αλλά θα στείλουμε τώρα εκατοντάδες ανθρώπους στα δικαστήρια, γιατί έχει βρεθεί μια δύστροπη υπηρεσία που δεν έχει το θάρρος και το κουράγιο να ερμηνεύσει σωστά τις διατάξεις; Θα τους στείλουμε εκεί ή θα το ρυθμίσουμε;” διερωτήθηκε ο Μ. Βορίδης για να καταλήξει: “Η ρύθμιση βρίσκεται στην τροπολογία που δεν κάνατε δεκτή” (σ.σ.: των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ). 
Είναι λοιπόν σαφές ότι η Κυβέρνηση δεν ρύθμισε το ζήτημα, διατηρώντας τους πολίτες σε ομηρία. Η απλή αναστολή εκτελέσεως δεν αποτελεί λύση. Η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της έπραξαν το καθήκον τους. Να δούμε αν η κυβέρνηση θα κάνει το δικό της.

Δείτε την ομιλία του κ. Βορίδη στην ολομέλεια της Βουλής:

Μοιράσου το

Τελευταία νέα