Τα περί ανταλλαγής των αξιωματικών είναι τουλάχιστον απαράδεκτα (ηχητικό)

"Νομικά δεν στέκει αυτό που είπε ο κ. Κατσίκης περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, αλλά και να στέκει νομικά, αυτό θα κάνουμε;

Η πρόταση δηλαδή ενός κυβερνητικού βουλευτή, είναι ότι πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία ανταλλαγής ομήρων;
Δηλαδή οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι σε καθεστώς ομηρίας στην Ελλάδα, τους έχουμε εμείς ομήρους και οι άλλοι, οι δικοί μας είναι εκεί όμηροι; Άρα να ανταλλάξουμε τους δικούς μας ομήρους με τους εκεί ομήρους κι αυτή είναι στάση μεταξύ κρατών;
Εκεί μας έχουν οδηγήσει;" δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους.

Ο κ. Βορίδης εξήγησε γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης και γιατί η πρόταση Κατσίκη δεν έχει νομική βάση:

"Από πλευράς των αιτημάτων εκδόσεως, δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης, με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.
Ο Άρειος Πάγος έχει απορρίψει τα αιτήματα εκδόσεως των Τούρκων στρατιωτικών και δεν υπάρχει δυνατότητα να το αναιρέσει αυτό οποιοσδήποτε, αλλά και από πλευράς χορηγήσεως ασύλου, επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα για οτιδήποτε, γιατί αν θυμάμαι καλά, οι αιτήσεις ασύλου που έχουν καταθέσει οι Τούρκοι αξιωματικοί, έχουν κριθεί και από την Πρωτοβάθμια και από τη Δευτεροβάθμια επιτροπή, αλλά αυτό το λέω με επιφύλαξη, μπορεί να εκκρεμούν στη Δευτεροβάθμια κατόπιν προσφυγής της κυβέρνησης ή να εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν υπάρχει δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης. Για να γίνει πολιτική παρέμβαση και να μην τους χορηγηθεί άσυλο, πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και να έρθει νομοθεσία στη Βουλή, να ψηφιστεί, που θα δώσει πχ στον αρμόδιο υπουργό αυτή τη δυνατότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο εξευτελιστικό για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και για το Ελληνικό Δημόσιο, από αυτήν την εξέλιξη" κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Μοιράσου το

Τελευταία νέα