Συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ στη Λάρισα

10/12/2016

Ως διπλό μήνυμα προς τους δανειστές, αλλά και το εσωτερικό της χώρας, ερμήνευσε τη χθεσινή εξαγγελία για τους συνταξιούχους από τον πρωθυπουργό, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κ. Βορίδης είπε χαρακτηριστικά πως το χθεσινό διάγγελμα έγινε από τον κ. Τσίπρα «γιατί είναι στη μέση της διαπραγμάτευσης και πάλι τα αδιέξοδα της δικής του διαπραγμάτευσης, εφόσον δεν του πάει καλά, ετοιμάζεται να τα θέσει με διλημματικό λόγο στο λαό».

Και εξήγησε ότι «είναι ένα μήνυμα προς το λαό και τους δανειστές. Στους δανειστές λέει «είδατε, κάνω παροχές, είμαι έτοιμος για εκλογές» και στο λαό «κοιτάξτε τι μου ζητάνε, άρα είμαι έτοιμος να σας θέσω εσάς το δίλημμα». Δηλαδή το αδιέξοδο της διετίας, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να το θέσει σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του.»

Για το ίδιο ζήτημα είπε μεν πως «καλά έκανε (σ.σ ο πρωθυπουργός) και έδωσε τα 600 εκ.» για να συμπληρώσει όμως δηκτικά ότι «τα έδωσε σε αυτούς που τους κόπηκε του ΕΚΑΣ, που δεν ξεχνούν ότι πλέον πληρώνουν τον ΕΟΠΥΥ. Αφού ο κ. Τσίπρας έκοψε από τους χαμηλοσυνταξιούχους αυτά, ένα μικρό μέρος το επιστρέφει. Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην το ξεψηφίσει γιατί το έχουμε δει κι αυτό».

Αναφερόμενος στην εξαγγελία της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν μεταναστευτικό φόρτο, «καλωσόρισε» τον κ. Τσίπρα «σ’ αυτό που η Ν.Δ. είχε ήδη κάνει από το 2014».


Στο πλευρό του κ. Βορίδη βρέθηκαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ, οι δύο βουλευτές κ.κ. Χαρακόπουλος και Κέλλας καθώς και ο πρόεδρος της νομαρχιακής κ. Καπετάνος

«ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»

Για τι διαπραγμάτευση για το χρέος εξήγησε πως «με αντάλλαγμα εστιακές αλλαγές στη ρύθμιση του χρέους που θα έχουν αποτέλεσμα μετά από 30 χρόνια, το 2040, έχουμε μία άμεσα δυσμενή επίπτωση λόγω της αύξησης των επιτοκίων. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα στους πολίτες, τί πρέπει να περιμένουν οτι θα αλλάξει στη ζωή τους μετά από αυτή τη ρύθμιση για το χρέος. Δεν απαντά κανείς όμως, γιατί προφανώς δεν καλυτερεύει η ζωή των πολιτών στο άμεσο μέλλον. Έδωσε ένα βαρύτατο αντάλλαγμα».

«ΕΡΧΕΤΑΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ»

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε επίσης ότι «έρχεται το 4ο μνημόνιο γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τις αγορές, δεν μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, δεν είναι αξιόπιστος, δεν είναι κάποιος που μπορεί να εμπιστευθεί το διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την επιτροπεία στην οποία έχουμε περιέλθει».

Επιμένοντας στην ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «είναι η πιο καταστροφική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση, γιατί κάθε μέρα που περνά επισωρρεύονται καταστροφικές πολιτικές που είναι όλο και δυσχερέστερα ανατάξιμες».

«ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΝ»

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Ν.Δ. να ανοίγει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση πιέζεται με θεαματικό τρόπο από την λαϊκή δυσαρέσκεια κι αυτό αποτυπώνεται σε μία σειρά από μετρήσεις. Πληρώνει το τίμημα των εξαπατήσεων και των διαψεύσεων που έχει κάνει».

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «μοναδικό φαινόμενο», αφού για πρώτη φορά εν ενεργεία πρωθυπουργός, έχει χάσει το προβάδισμα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για το αξίωμα.

«ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ»

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας τέλος, τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση σταδιακά παρουσιάζει τις θέσεις της και το πρόγραμμά της, μέσα από μία συμφωνία αλήθειας.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό: onlarissa.gr

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/12/09/voridis-apo-larisa-apili-tous-danistes-me-ekloges-meso-ton-parochon-o-tsipras/

Μοιράσου το

Τελευταία νέα