Συνέντευξη στον Ταχυδρόμο Θεσσαλίας

30/09/2016

Η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για την υπόθεση Καλογρίτσα από την ΝΔ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών συνιστά – θα λέγαμε- μία πρωτοβουλία αφύπνισης για ένα τμήμα της ελληνικής δικαιοσύνης;

Δεν τίθεται ζήτημα αφύπνισης. Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία στέκονται με ακεραιότητα και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος διαφυλάσσοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, σε μία χρονική στιγμή που εκδηλώνεται από την Κυβέρνηση απόπειρα χειραγωγήσεώς της. Η υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς απλώς δείχνει το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για ένα μείζον θέμα διαφωνίας, όπως αυτό του ελέγχου του τρόπου κτήσεως και προελεύσεως των χρημάτων των πλειοδοτών του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Και βέβαια αποδειχθήκαμε απολύτως αληθινοί: προφανώς δεν είχε γίνει έλεγχος πόθεν έσχες του κ.Καλογρίτσα, αφού τελικώς δεν είχε να καταβάλει τα χρήματα με τα οποία είχε πλειοδοτήσει. Τώρα τα μέλη της Επιτροπής και ο Γενικός Γραμματέας είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι και θα αντιμετωπίσουν τους φυσικούς τους δικαστές.

Εφόσον η ΝΔ βρεθεί στην κυβέρνηση-όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές- πως θα χειριστεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών; Πώς αντιλαμβάνεστε το θέμα της αποκατάστασης της νομιμότητας στα ΜΜΕ;

Το έχουμε πει πολλές φορές. Πολυφωνία, Πλουραλισμός, Αντικειμενικότητα στην Ενημέρωση, ελεύθερος ανταγωνισμός, οι συνταγματικά προβλεπόμενες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Είναι κυριολεκτικά παρανοϊκό αυτό που συμβαίνει: με την ψηφιακή τεχνολογία έχεις την δυνατότητα χρησιμοποιώντας το ίδιο εύρος φάσματος να έχεις 5 ή 6 φορές περισσότερα κανάλια από ότι με την αναλογική τεχνολογία. Κάναμε την μετάβαση, επενδύθηκαν πολλά χρήματα και σήμερα, επειδή η Αριστερά δεν ανέχεται την πολυφωνία, επειδή πρέπει για να διατηρηθούν στην εξουσία να οικοδομηθεί το αυταρχικό κράτος της Αριστεράς, καταλήγουμε να έχουμε λιγότερα κανάλια από όσα είχαμε πριν. Και αυτό γιατί έτσι αποφάσισε ο κ.Τσίπρας. Εμείς λοιπόν θα καταργήσουμε τον νόμο αυτό; Θα μεταφέρουμε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα δώσουμε και άλλες άδειες. Και επειδή ο κ.Παππάς ανησυχεί για τα χρήματα που θα χρειαστεί να γυρίσουμε πίσω στους καναλάρχες, του λέω να μην βιάζεται. Όσοι γνωρίζουν λίγα νομικά, γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Το σίγουρο είναι ότι με την δική μας πολιτική στο Δημόσιο θα εισρεύσουν χρήματα, δεν θα εκταμιευθούν.

 Περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Καλογρίτσα πιστεύετε ότι βρέθηκαν στο προσκήνιο μέσα σε ανύποπτο χρόνο ή ευνοήθηκαν και απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Δεν μας ενδιαφέρει ο κ.Καλογρίτσας, ο κ.Αλαφούζος, ο κ.Κυριακού ή ο κ.Μαρινάκης. Μας ενδιαφέρει ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα απεπειράθη να κατασκευάσει τον δικό της καναλάρχη: μία διορισμένη επιτροπή του έδωσε το πράσινο φως χωρίς κανένα έλεγχο πόθεν έσχες για να φτιάξει ένα φιλικό προς το ΣΥΡΙΖΑ κανάλι με δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, αυτήν που εκπροσωπεί το παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δηλ. το τραπεζικό σύστημα που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας ενδιαφέρει η θεσμική εκτροπή της Κυβέρνησης, η οικοδόμηση του αυταρχικού Κράτους της Αριστεράς. Αυτό μας απασχολεί και όχι τα πρόσωπα, όχι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Η διερεύνηση υποθέσεων, στις οποίες υπάρχει βάσιμα η υποψία σκανδάλων, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης με την συναίνεση της ΝΔ και υπόλοιπων κομμάτων; Να αναμένουμε, δηλαδή, μια εκ νέου ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας;

 Κάθε υπόθεση διαφθοράς πρέπει να παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Άλλο αυτό, και άλλο η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, οι παρεμβάσεις σε αυτήν προκειμένου να κατασκευαστούν ένοχοι, γιατί έτσι εξυπηρετείται το πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς. Η παρέμβαση στην κ.Εισαγγελέα Τσατάνη προκειμένου να διαμορφώσει την κρίση της έτσι ώστε να εξυπηρετείται το σχέδιο Τσίπρα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του Κυβερνητικού τρόπου λειτουργίας. Το θέμα δεν είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής: όποιος έχει κάνει κάτι κακό, πρέπει να τιμωρείται. Η κατασκευή ενόχων όμως είναι κάτι διαφορετικό. Και ακόμη χειρότερο είναι οι συστηματικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση. Μία τέτοια εξάλλου εκδηλώθηκε στην υπόθεση των αδειών από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ που έσπευσε να προκαταλάβει την θέση του ΣτΕ.

Πιστεύετε ότι θα έχουμε εκλογές εντός των επόμενων μηνών;

Ελπίζω να έχουμε εκλογές αύριο για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, για να σταματήσουν να καταστρέφουν την οικονομία, την ταυτότητά μας, την συνοχή μας κάθε ημέρα. Ελπίζω να φύγουν όσο γρηγορότερα γίνεται, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία, γιατί μόνος σκοπός τους πια, απόλυτος αυτοσκοπός είναι η νομή αυτής της εξουσίας.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας με ποιές δυνάμεις θα κληθεί η ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση;

Αφήστε να δούμε τα αποτελέσματα: Πού ξέρετε; Μπορεί να μην είναι απαραίτητες οι κυβερνητικές συνεργασίες … Αφήστε να δούμε και ποια κόμματα θα είναι στο Κοινοβούλιο … Η συζήτηση των συνεργασιών είναι πολύ πρόωρη. Η Νέα Δημοκρατία πάντως έχει αποδείξει ότι μπορεί και διαμορφώνει κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Μοιράσου το

Τελευταία νέα