Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας η ασφάλεια πολιτών αλλά και αστυνομικών

Την εκπεφρασμένη άποψη της Νέας Δημοκρατίας για απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και των αστυνομικών στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο, επαναβεβαίωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης. 
 
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.), με αντικείμενο την κλιμάκωση των οργανωμένων επιθέσεων με βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ο Μάκης Βορίδης παρέθεσε, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα παραδείγματα απειλής ακόμη και της ζωής αστυνομικών.
 
Έκανε σαφές ότι με βάση τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2018 πραγματοποιούνταν μία επίθεση μέρα παρά μέρα κατά αστυνομικών και παρά ταύτα υπήρξαν μόλις  13 συλλήψεις. 
 
Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε την αναγκαιότητα αλλαγής του νομικού πλαισίου που διέπει τέτοιες ενέργειες το οποίο αλλοιώθηκε σημαντικά από τις κινήσεις της παρούσας κυβέρνησης με ευθυνη των κ.κ. Παρασκευόπουλου και Κοντονή αλλά και συνυπογράφοντος του κ. Τόσκα.
Boridis POASY
 
Παράλληλα υπογράμμισε την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για να δράσουν κατάλληλα και αποτελεσματικά οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταλόγισε και τη διάλυση της άκρως αποτελσματικής Ομάδας Δέλτα, στο πλαίσιο των ιδεοληψιών της αριστεράς. 
 
«Τί εντολές έχουν οι αστυνομικοί όταν δέχονται τέτοιες επιθέσεις όπως αυτές στα Εξάρχεια, στο Πολυτεχνείο ή στη Θεσσαλονίκη», διερωτήθηκε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για το πώς εφαρμόζονται οι κανόνες της άμυνας σε αυτές τις περιπτώσεις, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξουν οι σχετικές διατάξεις ώστε να μη θρηνήσει το Σώμα και άλλους νεκρούς και τραυματίες.  
 
Τόνισε δε την αναγκαιότητα να αλλάξουν οι διατάξεις για την προσωρινή κράτηση, να φτιαχτούν φυλακές υψίστης ασφαλείας, να γίνει κακούργημα η σύσταση συμμορίας, να αλλάξει το πλαίσιο της απολύσεως υπό όρους των κρατουμένων, να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, να αποτελέσει επιβαρυντική περίσταση η τέλεση εγκλημάτων με καλυμμένα χαρακτηριστικά,
να ανανεωθεί ο οπλισμός της αστυνομίας καθώς και τα αστυνομικά οχήματα, να ενταθεί και να ειναι διαρκής η αστυνομική εκπαίδευση. 
 
Κατέληξε δε τονίζοντας ότι «σκληραίνουν τα μεγέθη της κάθε λογής εγκληματικότητας» και γι' αυτό η Νέα Δημοκρατία θα πράξει αυτά που πρέπει σε νομοθετικό αλλά και αστυνομικό επίπεδο ενώ θα υπάρξουν και συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία της ζωής των αστυνομικών. Για την Νέα Δημοκρατία η ασφάλεια των πολιτών ειναι απόλυτη προτεραιότητα.
ΒΟΡΙΔΗΣ ΠΟΑΣΥ
 

Η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή µέτρα που εκτείνονται µέχρι το 2021. Αν έρθει η Ν.∆. στην εξουσία, δεσµεύεται από το σύνολο των συµφωνηθέντων;Πώς θα µπορέσει να εφαρµόσει τη δική της πολιτική;

Κοιτάξτε, προφανώς οι υπογραφές δεσµεύουν τη χώρα. Και προφανώς οι δεσµεύσεις αυτές δεν είναι εύκολο να αναιρεθούν. Γι’ αυτόν τον λόγο και έχει ιδιαίτερη κρισιµότητα και βαρύτητα αυτό που κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας. ∆ιότι µε την πολιτική του δεσµεύει τη χώρα σε µακρά περίοδο λιτότητας, µε υψηλότατους στόχους πλεονασµάτων (3,5%) µέχρι το 2022, που φυσικά επιτυγχάνονται µε τις περικοπές των συντάξεων και µε εξοντωτική φορολογία. Πόσο θα µπορεί να τα αλλάξει αυτά η επόµενη κυβέρνηση; Αυτό είναι το στοίχηµά µας, η δέσµευσή µας, αυτό για το οποίο θα κριθούµε. Επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθµούς ανάπτυξης, να µπορέσουµε να µειώσουµε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, προκειµένου να µεγεθύνουµε την οικονοµία, να προσελκύσουµε επενδύσεις, να δηµιουργήσουµε δουλειές, να αυξηθούν οι µισθοί στον ιδιωτικό τοµέα. Υπάρχει και άλλος δρόµος από αυτόν που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει τη δηµοσιονοµική προσαρµογή αυξάνοντας φόρους, εισφορές και τσακίζοντας τη µεσαία τάξη. Εµείς θα την επιτύχουµε µε εξωστρέφεια, αύξηση των εξαγωγών, ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα, χαµηλή φορολογία και µεταρρύθµιση του ∆ηµοσίου. Αυτό είναι ένα άλλο σχέδιο από αυτό που υπηρετεί ο κ. Τσίπρας. Είναι το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Πότε πιστεύετε ότι θα προσφύγει ο κ. Τσίπρας στις κάλπες;Με ποιους µπορεί να συνεργαστεί κυβερνητικά η Ν.∆., αν βγει πρώτο κόµµα, αλλά όχι αυτοδύναµο;

Οποτε θεωρήσει ότι τον συµφέρει. Αλλά η δηµοσκοπική διαφορά είναι ήδη πολύ µεγάλη, τίποτε δεν του βγαίνει, η συµφωνία µε τα Σκόπια είναι απαράδεκτη, η καθαρή έξοδος ξέφτισε, τα εισοδήµατα καχεκτικά και φθίνουν, δεν έχει πια ψέµατα να πει και ο χρόνος τελειώνει. Κάθε µέρα που περνάει δεν ξαναπερνάει και όλα τα κόλπα εξαντλήθηκαν. Το πολιτικό του κεφάλαιο εξαντλήθηκε. Ο κ. Τσίπρας σέρνεται και δυστυχώς µαζί του σέρνεται και η χώρα. Η Νέα ∆ηµοκρατία διεκδικεί καθαρή εντολή, για να εφαρµόσει χωρίς συµβιβασµούς ένα φιλόδοξο και γενναίο µεταρρυθµιστικό πρόγραµµα. Και αυτό αποτελεί την απόλυτη πολιτική µας προτεραιότητα.

Τελευταία, υπάρχει έντονη κινητικότητα στα «δεξιά» της Ν.∆. Σας ανησυχεί το ενδεχόµενο δηµιουργίας νέου δεξιού κόµµατος;

Η Νέα ∆ηµοκρατία έχει στον πυρήνα της, στο κέντρο του προγράµµατός της, την πολιτική ασφάλειας, τη µάχη κατά του εγκλήµατος και τις πολιτικές ανάσχεσης της λαθροµετανάστευσης. Εχει στο κέντρο της πολιτικής της τη µείωση της φορολογίας και τη στήριξη της επιχειρηµατικότητας. Και αυτές οι πολιτικές βρίσκονται στην καρδιά του δεξιού ψηφοφόρου. Ουδείς έχει συνεπέστερο και πιο συγκροτηµένο πρόγραµµα για την αντιµετώπιση του εγκλήµατος, της πολιτικής βίας, της τροµοκρατίας και της παράνοµης µετανάστευσης από τη Νέα ∆ηµοκρατία. Εξάλλου σήµερα η απόλυτη προτεραιότητα του ψηφοφόρου της ∆εξιάς είναι να φύγει η πιο άχρηστη, επικίνδυνη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος. Αυτές οι συνθήκες συσπειρώνουν το σύνολο των δεξιών ψηφοφόρων στη Νέα ∆ηµοκρατία, µη επιτρέποντας τη δηµιουργία οποιουδήποτε σχήµατος στα δεξιά. Οι δεξιοί ψηφοφόροι εκφράζονται πλήρως από τη Νέα ∆ηµοκρατία και έχουν πλήρη και καθαρή συνείδηση των προτεραιοτήτων τους.

ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και Ε.Ε. χαιρετίζουν τη συµφωνία µε την ΠΓ∆Μ. Η Ν.∆. γιατί την καταγγέλλει;

Οι διεθνείς οργανισµοί έχουν τις δικές τους προτεραιότητες: το ΝΑΤΟ την εµπέδωση της ασφάλειας στην περιοχή, ο ΟΗΕ την ειλικρινή συνύπαρξη των λαών και την επίλυση των διµερών διαφορών, η Ε.Ε. τη διεύρυνση της ενιαίας αγοράς. Ουδείς εξ αυτών έχει υποχρέωση να ασχολείται µε τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να το κάνει αυτό. Αρα οι διεθνείς οργανισµοί είναι ικανοποιηµένοι γιατί αίρονται τα εµπόδια ένταξης των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ - µόνο που αυτό γίνεται εις βάρος των δικαίων της Ελλάδας. Η Ν.∆. δεν είναι ούτε ΟΗΕ ούτε ΝΑΤΟ. Είναι η αξιωµατική αντιπολίτευση στην Ελλάδα και οφείλει να υπερασπίζεται το δίκαιο των Ελλήνων. ∆ηλαδή να πράττει αυτό που δεν πράττει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καµµένου.

Αν η αλλαγή Συντάγµατος στα Σκόπια δεν έχει ολοκληρωθεί πριν από τις επόµενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, η Ν.∆. ως κυβέρνηση θα επικυρώσει τη συµφωνία Τσίπρα - Ζάεφ;

Η Ν.∆. δεν επιθυµεί την ύπαρξη µιας κακής συµφωνίας µε τη FYROM. Μια κακή συµφωνία δεν θα λύσει τα προβλήµατα, αντιθέτως, θα δηµιουργήσει περαιτέρω εντάσεις.

Ως έµπειρο κοινοβουλευτικό και νοµικό, σας προβληµατίζουν οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις του υπουργού Π. Καµµένου και της εισαγγελέως Ειρ. Τζίβα; Πώς αντιµετωπίζετε τις κυβερνητικές παρεµβάσεις στη ∆ικαιοσύνη;

Εχω ήδη πει ότι η σειρά των συµπτώσεων αυτής της σχέσεως είναι εντυπωσιακή. Η σχέση Καµµένου - Τζίβα προκύπτει από τα δηµοσιευθέντα SMS Γιαννουσάκη - Καµµένου. Επειτα από αυτή λοιπόν τη δυσώδη υπόθεση, όπου ο Καµµένος έχει καταγγελθεί στη Βουλή για παρεµβάσεις στη ∆ικαιοσύνη, και η οποία παραµένει αδιερεύνητη στο σκέλος των ευθυνών του, η κ. Τζίβα εµφανίζεται στον ίδιο τόπο, στο εξωτερικό, στον ίδιο χρόνο, µε το ίδιο µεταφορικό µέσο µε τον κ. Καµµένο. Σύµπτωση; Ενδεχοµένως. Αλλά προφανώς χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις

 

Μοιράσου το

Τελευταία νέα