Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει τη διαφάνεια στο χώρο της Υγείας

14/04/2017

Στην εκπομπή Μεσημεριανό Ρεπορτάζ με τον Πέτρο Κουσουλό στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha989» ήταν καλεσμένος ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για την Εξεταστική στην Υγεία, την Διαπραγμάτευση, τα σενάρια των εκλογών, αλλά και το τι θα κάνει η ΝΔ εφόσον έρθει στην κυβέρνηση. 

Μεταξύ άλλων ανέφερε

Για την Εξεταστική στην Υγεία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στοχοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να τους σπιλώσει. Θέλει να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας, γι’αυτό κάνει την Εξεταστική. Θέλει να σπιλώσει τους μαχητικούς του αντιπάλους όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αν θέλετε στέλνει και ένα μήνυμα ότι αυτά τα συμφέροντα είτε πρέπει να αντικατασταθούν, η ανακατονομή των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενδεχομένως και στο χώρο της Υγείας, να αλλάξουν κάποια πράγματα, όπως προσπάθησαν και με τον Καλογρίτσα και την εισβολή με δικό τους κανάλι». 

Για το Ερρίκος Ντυνάν 

«Χρωστούσε 300 εκατ. επί διοικήσεως Μαρτίνη. Η τράπεζα κινήθηκε για πλειστηριασμό. Βγαίνει η τράπεζα και εμφανίζεται μία εταιρία, ένας πλειοδότης βάζει 115 εκατ. πληρώνει τα ασφαλιστικά ταμεία. Πληρώνει κάποια χρέη. Και παίρνει η εταιρία αυτή την κλινική. Έσωσε τις θέσεις Εργασίας. Η Κλινική υπάρχει. Ο Τσίπρας λέει ότι θα έπρεπε να το πάρει το Δημόσιο. Μείναν κάποιοι απλήρωτοι. Ναι, έμειναν. Όπως μία μεγάλη φαρμακευτική εταιρία. Μήπως γι’αυτό φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Για την Διαφθορά

«Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει στο ζήτημα που λέγεται καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η αντιμετώπιση δεν γίνεται με επιτροπές. Πρέπει να δουν όλα τα θεσμικά πλαίσια για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Η λύση στη διαφθορά γίνεται με συστηματική δουλειά«.

Για τις Εκλογές 

«Πάμε για διπλό σκορ, δεν έχουν πέσει 18 μονάδες τώρα. Η πραγματική μέτρηση, είναι αυτή που έβγαλε το tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου, στην οποία παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ 10,6%. Αυτή είναι η εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνει την ανατροπή ο Τσίπρας μετά, πως; Γιατί να ψηφίζει ο κόσμος τον Αλέξη Τσίπρα; Γιατί θα αποδεχθούν ότι οι άνθρωποι με τα 500 ευρώ μισθό θα πληρώσουν φόρο από του χρόνου;» 

Για το πρόγραμμα της ΝΔ

«Λέμε ένα απλό πράγμα. Η Ελλάδα είναι επενδύσιμη χώρα; Ναι είναι, είναι μία χώρα που έχει υποδομές, που έχει χαμηλές αξίες. Είναι μία χώρα που έχει θεσμούς. Όλα τα αντικειμενικά στοιχεία για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα υπάρχουν. Χρειάζεται η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται να έρθει ένας άνθρωπος που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, που ξέρει το επενδυτικό περιβάλλον, που θέλει να μεταρρυθμίσει τη χώρα, που είναι κοντά στην επιχειρηματικότητα. Χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις στη Δημόσια Διοίκηση. Εμείς λέγαμε πρώτοι για Κινητικότητα και Αξιολόγηση. Πρέπει να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις και με μας θα γίνουν» 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη:

Μοιράσου το

Τελευταία νέα