Ο λαός γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί απέτυχαν σε όλα, γιατί τους κορόιδεψαν σε όλα, γιατί τους πρόδωσαν σε όλα

1.      Κύριε Βορίδη, από τη Δευτέρα το απόγευμα ο κύβος ερίφθη και βαδίζουμε προς τις εθνικές εκλογές. Τι κατά τη γνώμη σας παίζεται στην εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου;

Παρότι είναι ακόμη νωπά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές που είχαν λάβει χαρακτήρα εγκρίσεως η απορρίψεως των πολιτικών του κ. Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται σε αυτές τις εκλογές έχοντας πλήρη συνείδηση ότι αποτελούν μία νέα εκλογική μάχη, ακόμη πιο κρίσιμη. 
Στις επικείμενες εκλογές θα κριθεί αν θα συνεχιστεί η πολιτική του ενδοτισμού και στο Αιγαίο, όπως έγινε με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, αν θα συνεχιστεί η φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης, αν ο Κουφοντίνας θα συνεχίσει να περιδιαβαίνει προκλητικά στο Σύνταγμα, αν θα συνεχίσει να υπάρχει το πανεπιστημιακό άσυλο της ανομίας και τα άβατα της εγκληματικότητας, αν η ανάπτυξή μας θα παραμείνει καχεκτική, αν θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους “Ρασπούτιν” της Κυβέρνησης να στήνουν σκευωρίες ώστε να εξοντώσουν πολιτικούς αντιπάλους, αν θα θρηνήσουμε εκ νέου νεκρούς εξαιτίας του φονικού μείγματος αλαζονείας, ανικανότητας, αδιαφορίας και κυνισμού. Ή αν επιτέλους θα αλλάξουμε πολιτική δίνοντας καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μειώσει τους φόρους, να ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών, να υπερασπιστεί με σθένος και θάρρος τα εθνικά μας δίκαια. Το δίλημμα είναι απλό και καθαρό όσο και κρίσιμο. Περιμένουμε με σεβασμό να ακούσουμε την απόφαση του ελληνικού λαού.

2.      Πως θα αποχαιρετούσατε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Αν και το ποδοσφαιρικό «Άντε Γειά» θα ήταν ανάλογο του πολιτικού πολιτισμού και του ήθους που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια, θα επέλεγα να τους αποχαιρετίσω με την ευχή: να αναλογιστούν τα πραγματικά αίτια της καταστροφής που προκάλεσαν στην πατρίδα μας, να καταλάβουν την ουσία, τον δομικά εσφαλμένο αλλά και καταστρεπτικό χαρακτήρα των πολιτικών τους και μέσα από μια διαδικασία έντονης περισυλλογής να αναθεωρήσουν την ιδεολογία τους, η οποία δίχασε και απογοήτευσε τους Έλληνες.

3.   Πάντως άντεξαν 4,5 χρόνια, κάτι που λίγοι ανέμεναν για την πρώτη  κυβέρνηση της Αριστεράς. Πως το εξηγείτε αυτό;

Δεν άντεξαν, γαντζώθηκαν στην εξουσία αδιαφορώντας για την καταστροφή που επέφεραν στην πατρίδα μας. Γιατί είναι επηρμένοι, αλαζονικοί και αναίσθητοι. Αυτό όμως δεν συνδέεται με τον χαρακτήρα τους αλλά με την πεποίθησή τους ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο, ότι όλοι οι άλλοι είναι διεφθαρμένοι και μόνο αυτοί είναι ηθικοί και άσπιλοι και ότι δήθεν υπηρετούν μια ανώτερη ιδέα για την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο. Όλες οι θεωρίες που διεκδικούν την απόλυτη αλήθεια ρέπουν προς τον αυταρχισμό. Και όταν αυτό συμπληρωθεί με τη συμπλεγματική αντιμετώπιση της εξουσίας, δηλαδή με την εξουσιολαγνεία, καταλήγεις Συ, ο Αριστερός Ηγέτης να κανείς διακοπές στο κότερο της αμίσθου συνεργάτιδος και να υποστηρίζεις ότι είναι θεμιτό οι Υπουργοί της Κυβέρνησης σου να κάνουν και αυτοί διακοπές σε κότερα.  

4.      Γιατί κατά τη γνώμη σας τελικά ο κόσμος γύρισε στον ΣΥΡΙΖΑ την πλάτη;

Γιατί απέτυχαν σε όλα, γιατί τους κορόιδεψαν σε όλα, γιατί τους πρόδωσαν σε όλα. Γιατί η εξουσία αποκάλυψε τι πραγματικά είναι η Αριστερά και συγκεκριμένα η κυβερνώσα Αριστερά.


5.
      Αρκεί η καταδίκη για να γυρίσει σελίδα ο τόπος; Είναι θετική η ψήφος που έδωσαν οι πολίτες στη ΝΔ;

Πάντα η ψήφος είναι συνδυασμός και των δύο: είναι και καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και υποστήριξη του προγράμματος της Αντιπολίτευσης. Το ένα από τα δύο ποτέ δεν είναι αρκετό. Διότι αν οι πολίτες ήταν ευτυχείς από τη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα, θα τον υποστήριζαν, δεν θα αναζητούσαν άλλες λύσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. Αλλά και ταυτόχρονα, αν δεν πείθονταν από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και δεν είχαν εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και πάλι δεν έδιναν στη ΝΔ τη μεγαλύτερη εκλογική διαφορά στην ιστορία των ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

6.      Τι πρέπει να προσέξει η ΝΔ μέχρι τις εκλογές έτσι ώστε να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία;

Κατ´ αρχήν να διευκρινίσω κάτι: η αυτοδυναμία δεν είναι πολυπόθητη για την Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως για την πατρίδα. Και τούτο για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών που θα μας οδηγήσουν στον εφιάλτη της απλής αναλογικής και της ακυβερνησίας. Βλέπετε, ο κ. Τσίπρας έχει φροντίσει να υπονομεύσει το πολιτικό περιβάλλον. Αυτές είναι οι μόνες εκλογές που αν δεν εξασφαλίσουν μια κοινοβουλευτική σύνθεση που να μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε Κυβέρνηση, τότε οι επαναληπτικές θα γίνουν με άλλο πολιτικό σύστημα, με αυτό της απλής αναλογικής, με σχεδόν βέβαιο τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. Αυτό θα ήταν πραγματική καταστροφή. Γι᾽ αυτό ακριβώς πρέπει η Νέα Δημοκρατία να πάει σε αυτές τις εκλογές με σοβαρότητα, συγκροτημένα, χωρίς φωνασκίες, έχοντας επίγνωση του διακυβεύματος, με αρραγή ενότητα, με συναίσθηση του ρόλου που έχει να  διαδραματίσει και του έργου που έχει να επιτελέσει. Και κυρίως να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες, οικοδομώντας ένα ευρύ κίνημα πολιτικής αλλαγής, δίνοντας ελπίδα αλλά και διαβεβαίωση ότι θα δουλέψει σκληρά και αφοσιωμένα για να ανατρέψει τις τραγικές συνέπειες της διακυβέρνησης Σύριζα και να δημιουργήσει μια αισιόδοξη προοπτική για όλες και όλους.

7.      Στα δεξιά της ΝΔ υπάρχει κινητικότητα. Και μπορεί η Χρυσή Αυγή να κατέγραψε εκλογικές απώλειες στις ευρωεκλογές, όμως υπάρχει η πρωτοεμφανιζόμενη Ελληνική Λύση, που μπήκε δυναμικά στην εκλογική μάχη. Χρειάζεται να ρίξει η ΝΔ ένα βλέμμα και προς τα εκεί μέχρι τις εκλογές;

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει το βλέμμα της παντού: και να καλέσει τους πατριώτες να μην κάνουν λάθος, να αναλογιστούν τη σημασία της ψήφου τους, να σκεφτούν ότι αν ο Καμμένος δεν είχε στηρίξει την Κυβέρνηση Τσίπρα, η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είχε υπογραφεί, ότι αν τις εκλογές είχε κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς και όχι ο Αλέξης Τσίπρας η Ελλάδα δεν θα είχε αναγνωρίσει καμία Βόρεια Μακεδονία, ούτε μακεδονική γλώσσα ούτε μακεδονική εθνικότητα. Και τώρα μια ψήφος διαμαρτυρίας δεν χρησιμεύει. Όλοι οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να δώσουν καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ανατρέψει τις δυσμενείς συνέπειες της κατάπτυστης συμφωνίας αλλά και να υπερασπιστούμε σθεναρά ως κυβέρνηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη προαναγγείλει μία ακόμη κατάπτυστη λύση τύπου Πρεσπών.

8.      Πως βλέπετε την 8η Ιουλίου; Θα παραλάβετε καμένη γη; Και ποιο θα είναι το πιο σημαντικό διακύβευμα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα;  

Θα παραλάβουμε μια τραυματισμένη και πληγωμένη χώρα και θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά και με σχέδιο για την ανασυγκρότησή της. Και για αυτό θέλουμε καθαρή εντολή προκειμένου να μειώσουμε τους φόρους, να αποκαταστήσουμε τον νόμο και την τάξη, να ανασχέσουμε την παράνομη μετανάστευση, να μεταρρυθμίσουμε βαθιά το κράτος. Σε αυτά θα κριθούμε. Αλλά να είστε σίγουροι ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατία η Ελλάδα θα αρχίσει να κερδίζει, οι Έλληνες θα ανακτήσουν ξανά την περηφάνια τους

Μοιράσου το

Τελευταία νέα