Ο κ. Τσίπρας καταστρέφει τους νοικοκύρηδες, συντρίβει τη μεσαία τάξη και μετά τους μοιράζει επιδόματα για να του φιλάνε το χέρι

21/05/2018
  1. Τα "τζάκια "της ΝΔ φρενάρουν το σπάσιμο της Β Αθήνας οπως υποστηρίζει η κυβέρνηση; Όταν μάλιστα το κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται να συζητάει το ενδεχόμενο να ψηφίζουν οσοι Έλληνες εγκατέλειψαν την χώρα τα χρόνια της κρίσης.

Η μόνη «που φρενάρει» την ρύθμιση είναι η ίδια η Κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει πει ότι είναι υπέρ της κατατμήσεως της Β’Αθηνών. Το έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανύποπτο χρόνο. Όμως η συζήτηση αυτή αφορά στο εκλογικό σύστημα. Ομοίως η ψήφος των Ελλήνων πολιτών κατοίκων εξωτερικού αφορά στον εκλογικό νόμο. Το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό είναι κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας. Είναι απαράδεκτο η Ελληνική Πολιτεία να μην ρυθμίζει το ζήτημα αυτό, να μην εξασφαλίζει αυτήν την δυνατότητα σε πολίτες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και άλλους που έχουν αποδημήσει σε άλλη χρονική στιγμή. Και είναι απαράδεκτο ενώ η Ν.Δ. έχει καταθέσει από το 2016 σχετική πρόταση νόμου, επί 2 έτη να μην συζητείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Δυστυχώς ακόμη και μετά την συζήτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, χρησιμοποιώντας προσχήματα, η Κυβέρνηση επιμένει να αρνείται το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού. Από την άλλη δεν είναι δυνατόν να εισάγονται αποσπασματικές ρυθμίσεις στον εκλογικό νόμο. Η Κυβέρνηση ήδη ψήφισε αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Τώρα συζητά την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών και παραπέμπει για το μέλλον την ρύθμιση της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων: Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

  1. Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αν έρθει πρόταση στη Βουλή και ζητηθεί διευρυμένη πλειοψηφία με 180 ψήφους τι θα κάνετε;

Ό,τι θα κάναμε και αν έρθει με την σχετική πλειοψηφία των 150: θα το καταψηφίσουμε. Δεν θα διαιρέσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς, όπως έχει πει ο Πρόεδρός μας. Και εξάλλου δεν βλέπω να έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων. Άρα δεν υπάρχει αντικείμενο συζητήσεως.

  1. Γιατί επιμένετε να ζητάτε εκλογές; Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Το θέμα δεν είναι τι λέει η Κυβέρνηση, η οποία, ούτως ή άλλως, είναι μηδενικής αξιοπιστίας. Το θέμα είναι τι είναι σωστό και ωφέλιμο για τους Έλληνες. Δηλ. η περαιτέρω παραμονή του κ.Τσίπρα στην διακυβέρνηση τι σημαίνει; Διαιώνιση της εξοντωτικής φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, διατήρηση σε ισχύ του νόμου Παρασκευόπουλου-Κοντονή, η χώρα ξέφραγο αμπέλι στους παράνομους μετανάστες, η ανάπτυξη καχεκτική, οι επενδύσεις ανύπαρκτες. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι πρέπει να σταματήσει ατή η καταστροφική πολιτική;

  1. Άνθρωποι της αγοράς πάντως, όπως πρόσφατα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος υποστηρίζουν οτι η εκλογολογία δεν κανει καλό.

Ενώ η φορολογία του Τσίπρα κάνει καλό; Ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές κάνουν καλό; Ενώ η επενδυτική καχεξία κάνει καλό; Η επικείμενη πτώχευση της ΔΕΗ, το ίδιο; Α ναι, να μην ξεχάσω: και τα capital controls, κάνουν πολύ καλό στις επιχειρήσεις; Ας τα πει αυτά αυτά στους επιχειρηματίες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο κ.Μίχαλος.

  1. Πιστεύετε πως η κυβέρνηση μπορεί να αποφύγει τελικά την μείωση των συντάξεων στις αρχές του 2019. Ή τουλάχιστον να δώσει ισοδύναμα σε όσους θιγούν;

Το εύχομαι αλλά δεν το ελπίζω. Εξάλλου οι σχετικές δηλώσεις Βούτση-Τσακαλώτου είναι σαφείς. Δυστυχώς αυτό είναι το κόστος που πληρώνουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη διότι οι συμπολίτες μας έκαναν λάθος και εμπιστεύτηκαν τον κ.Τσίπρα. Όσο για τα ισοδύναμα, είναι σαφές ότι, αν υπάρξουν, δεν θα πάνε σε όσους θιγούν. Ο κ.Τσίπρας είναι ο κατ’εξοχήν εκφραστής των χειρότερων επιδοματικών πολιτικών. Καταστρέφει τους νοικοκύρηδες, συντρίβει την μεσαία τάξη, τους καθιστά φτωχούς και μετά τους μοιράζει επιδόματα για να του φυλάνε το χέρι. Μόνο που όλοι αυτοί περιμένουν: περιμένουν την ώρα των εκλογών. Και εκεί θα μιλήσουν και θα τιμωρήσουν τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες που γνώρισε η Ελληνική πολιτική ιστορία.

  1. Γιατί αντιδράτε στην απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών;

Γιατί καταστρέφει την ικανότητα διακυβέρνησης των Δήμων και Περιφερειών, δηλ. των διοικητικών μονάδων που έδειξαν ότι μπορούν να λειτουργούν ικανοποιητικά και να προσφέρουν στον πολίτη. Η απλή αναλογική υπονομεύει την αποτελεσματική διακυβέρνηση σε κάθε επίπεδο. Στην αυτοδιοίκηση, όμως, ακόμη χειρότερα. Αν η Κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, η χώρα οδηγείται σε εκλογές και το αδιέξοδο αίρεται. Αν ένας Δήμαρχος χάσει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υπάρχει τρόπος να λυθεί το αδιέξοδο. Ο Δήμος παραλύει.

  1. Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη εχει λόγο ύπαρξης στην πολική σκηνή;

Μα δεν πήγε στο «Κίνημα Αλλαγής»; Το Ποτάμι είναι κόμμα που επέλεξε την απορρόφησή του.

  1. Χωράει ενα νεο κόμμα δεξιά της ΝΔ; Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα από πρωην στελέχη σας που σας ασκούν έντονη κριτική.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πλήρη κάλυψη της ευαισθησίας και της προτεραιότητας του Δεξιού ψηφοφόρου: έχει πάρει θέση καθαρή για την παράνομη μετανάστευση, για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, για την οικονομία. Υποστηρίζει την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, τα κλειστά κέντρα κράτησης  για τους παράνομους μετανάστες, τον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, την άμεση επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών, την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφάλειας, την κατάργηση των νόμων Παρασκευόπουλου-Κοντονή, την αλλαγή του συστήματος χορήγησης αναστολών, την κατασκευή νέων φυλακών, έχει καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών, το νομοσχέδιο για την έμφυλη ταυτότητα, το νομοσχέδιο για την αναδοχή στα ομόφυλα ζευγάρια, έχει πρωταγωνιστήσει στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, ότι θα καταργήσει κάθε άβατο αναρχικών και τρομοκρατών, έχει σταθεί δίπλα στην Εκκλησία στον αγώνα της για να μην αποχριστιανοποιηθεί η εκπαίδευση. Και κυρίως εκφράζει, μόνη αυτή το πιο βασικό, απόλυτο αίτημα των ανθρώπων της Δεξιάς την απόλυτη πολιτική τους προτεραιότητα: να φύγει αυτή η Κυβέρνηση της «Αριστεράς του ό,τι να’ναι», να ηττηθεί ιδεολογικά η Αριστερά, να μην υπάρξει Ποτέ Ξανά Αριστερά στην διακυβέρνηση του τόπου. Γι’αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει από τον λαό την καθαρή εντολή της ανασυγκρότησης του τόπου εφαρμόζοντας ένα θαρραλέο πρόγραμμα εθνικής αυτοπεποίθησης, οικονομικής ελευθερίας, νόμου και τάξης, υπεράσπισης της εθνικής ταυτότητας.

 

Μοιράσου το

Τελευταία νέα