Ο Καμμένος συνεχίζει την απόπειρα εξαπάτησης της Βουλής (video ομιλίας)

27/11/2017

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η απόπειρα εξαπατήσεως του Σώματος συνεχίζεται από τον κ. Καμμένο στο Σώμα σήμερα -δεν έχουν φτάσει τα προηγούμενα- γιατί, πρώτον, συνομολογήθηκε εδώ τελικώς αυτό που κατήγγειλε δήθεν ως ανύπαρκτο ο κ. Καμμένος.

Ανύπαρκτο, λέει, το έγγραφο, γιατί δεν έχει κατατεθεί, αλλά συνομολογήθηκε το περιστατικό, που είναι το μείζον, όχι το αν έχει κατετέθη το έγγραφο ή όχι, αλλά αν πήγε να συλλάβει τον ταξίαρχο ή όχι. Αυτό συνομολογήθηκε.

Ο κ. Καμμένος έκανε και ένα άλλο ωραίο. Κάτι θυμήθηκε από το ’90, το ’91, κάποιες σχέσεις, κάποια δουλειά, και σύγκρινε 67 εκατομμύρια δραχμές με 66 εκατομμύρια ευρώ. Ωραίο!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Μα, δεν σταματάει η απόπειρα εξαπατήσεως, διότι κατέθεσε έγγραφα τώρα στο Σώμα για να πει τι; Ότι το πληρεξούσιο, ξέρετε, -θα αναφερθώ- είναι αυθεντικό. Τι σημαίνει ότι είναι αυθεντικό; Ότι είναι γνήσιο έγγραφο που φέρει υπογραφή. Αυτό είναι το μείζον σε αυτό το έγγραφο.

Αυτός που το έχει συντάξει, δεσμεύει τη Σαουδική Αραβία; Ακούστε τι λέει, γιατί αυτό είναι το ενδιαφέρον. Τι; Αν έχει μπει μία υπογραφή γνήσια; Ε, αυτό μπορεί να έχει μπει. Και απαντάει εδώ στον ΑΚΑΜ: Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι το παραπάνω γράμμα είναι αυθεντικό και απευθύνεται από την Αεροπορία –και όχι από τη Σαουδική Αραβία- προς το ελληνικό κράτος.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών):

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Έλα εδώ, γάτε, συνάδελφε, που πετάχτηκες γρήγορα. Δεν φοβάσαι κιόλας! Δεν φοβάσαι προτού μιλήσεις.

Η αεροπορία, ο κύριος Ανθυπολοχαγός, λέω εδώ, του Πυροβολικού του δικού μας δεσμεύει το ελληνικό δημόσιο; Σοβαρά; Από πότε συμβαίνει αυτό; Σε ποια έγγραφα; Ποιος έχει νόμιμη εξουσιοδότηση εκπροσώπησης;

Πάμε τώρα, γιατί εγώ δεν έχω πια απορίες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Οι συνάδελφοί μου ήταν ευγενείς και είχαν απορίες, έθεταν ερωτήματα. Εγώ δεν έχω απορίες. Μου απαντήθηκαν όλα και με την παρούσα διαδικασία.

Είπε ψέματα ο Καμμένος στην Επιτροπή; Μάλιστα. Τι είπε; Ότι είναι διακρατική συμφωνία. Ενημέρωσε ότι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας θα είναι μια ελληνική ανώνυμη εταιρία από την Αξιούπολη του Κιλκίς; Το είπε στην Επιτροπή; Όχι. Γιατί δεν το είπε; Θα απαντηθούν όλα.

Διακρατική συμφωνία, λέει. Τι είναι αυτή η ελληνική εταιρεία; Μπορεί κάπως να αποφάσισε η Σαουδική Αραβία ότι θα εκπροσωπείται από ελληνικές ανώνυμες εταιρίες. Αυτή η ελληνική ανώνυμη εταιρία, η συγκεκριμένη, είναι και πληρεξούσια, συνάδελφοι -κοιτάξτε μια σύμπτωση- και της Ιορδανίας και του Κατάρ.

Τι λέει ο νόμος; Έχετε διαβάσει τι λέει ο νόμος; «Απαγορεύεται στους οικονομικούς φορείς» –βλέπε τη Σαουδική Αραβία- «που συμμετέχουν σε διαδικασίες σύναψης» –η διαδικασία σύναψης περιλαμβάνει και όλη τη διαπραγμάτευση, είναι διαδικασία σύναψης, δεν είναι σύναψη- «και εκτέλεσης συμβάσεων προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων στον τομέα της άμυνας, να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε ενδιάμεσο, μεσάζοντα ή πράκτορα κατά τη διαδικασία σύναψης και εκτέλεσης της σύμβασης».

Ρωτάω εγώ τον Υπουργό, λοιπόν, που ήρθε εδώ «πολλά βαρύς και όχι»: Όταν μια εταιρεία εμφανίζεται ως πληρεξούσιος και της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ και της Ιορδανίας, κανένα καμπανάκι χτυπάει ότι μήπως και δεν είναι πληρεξούσιος και κάνει αυτήν τη δουλειά επαγγελματικά; Ή το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους; Γιατί το νόημα της διατάξεως αυτής είναι να μην βγαίνουν προμήθειες, κύριε Υπουργέ, γιατί εάν βγαίνουν προμήθειες -ακούσαμε και το άλλο το ωραίο εδώ- λέει «είναι πώληση». Στην πώληση δεν υπάρχει διαφθορά, έτσι; Ο Θεός να φυλάξει! Δεν βγαίνουν, δηλαδή, λεφτά από την πώληση. Δεν βγάζει κανένας, έτσι δεν είναι;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ: Ξέρει …

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Αφήστε τις εξυπνάδες, γιατί τώρα υπερασπίζεστε με τις εξυπνάδες, για να είμαστε συνεννοημένοι, αυτόν που έστησε τη δουλειά. Αυτόν υπερασπίζεστε με τις εξυπνάδες.

Πάμε τώρα παρακάτω. Λέει, «Α, μα εγώ; Τι σχέση έχω με όλα αυτά; Μου έφεραν ένα πληρεξούσιο. Α, μου έφεραν ένα πληρεξούσιο». Ποιος σου το έφερε το πληρεξούσιο; Είναι επικυρωμένο το πληρεξούσιο αυτό που σου φέρανε; Όχι. Εκ των υστέρων έρχεται κάποιος και λέει, αυτός ο ΑΚΑΜ, ο δικός μας, ότι δήθεν αυτό είναι γνήσιο. Ναι, είναι γνήσιο υπό ποία έννοια; Αυτή που σας είπα προηγουμένως.

Θα πάρω και τον χρόνο της δευτερολογίας, κυρία Πρόεδρε.

Αλλά έχουμε και τον Πρέσβη μας, ο οποίος λέει: «Με συγχωρείτε, η Σαουδική Αραβία τον κ. Βασίλη, τον φίλο του Πάνου, δεν τον ξέρει».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Πού το λέει αυτό;

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Πάμε στο πού το λέει.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Πού το λέει η Σαουδική Αραβία αυτό; Διαβάστε το.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Διαβάζω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Με έχετε καταργήσει.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Διαβάζω, λοιπόν. Μου επιτρέπετε, γιατί βλέπω ζωηράδα; Σε ηλεκτρονικό μήνυμα: «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν…

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Θα υποχρεωθώ να διακόψω. Θα υποχρεωθώ να διακόψω! Με τέτοιο κλίμα δεν γίνεται συζήτηση. Σας παρακαλώ πολύ!

Ελάτε, κύριε Βορίδη, συνεχίστε.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ: Κρατήστε…

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Το κρατώ, το κρατώ! Έχετε δίκιο. Εσείς που δέχεστε ότι το κράτος δεσμεύεται από την υπογραφή του Σμηνάρχου -το δέχεστε εσείς αυτό και αυτό παράγει έννομες συνέπειες- δεν δέχεστε τον Πρέσβη μας.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Για το κράτος αυτό ο κύριος εδώ, η κυρία Κυβέρνηση δεν υπάρχει. Υπάρχει ο Πρέσβης μας. Αυτός είναι η Ελλάδα εκεί. Ο Πρέσβης μας σας λέει: «Αυτοί δεν ξέρουν τίποτε». Κάνουμε πλακίτσα εδώ γι’ αυτό. Ωραίο! Χαβαλές. Το άλλο με την υπογραφή, αυτό δεν μας νοιάζει, αυτό είναι ok.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Ποιος υπογράφει για τα F-16 στην Αμερική; Ο αντισμήναρχος…

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Προσέξτε, τώρα, ακούστε κάτι. Δύο λεπτά…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Υπουργέ, κύριε Βίτσα, σας παρακαλώ.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Αν στέκεστε σ’ αυτό, ο Θεός κι η ψυχή του. Τελειώνω σε δύο λεπτά.

Έρχομαι στο άλλο. Πότε ανακύπτουν αυτά; Ακούστε τώρα συγκλονιστικά πράγματα. Υπάρχει, λοιπόν, έγγραφο το οποίο φεύγει από τη διεύθυνση του Στρατού εδώ και λέει: «Πείτε μου» -ακούστε τι ρωτάει την Πρεσβεία- «ποιος έχει οριστεί αρμόδιος για να υπογράψει». Στις 12 Ιουνίου αυτό. Ρωτάνε οι δικοί μας ποιος είναι αρμόδιος για την υπογραφή. Απάντηση δεν παίρνουν, προσέξτε. Στις 13 Ιουνίου φεύγουν τα αεροπλάνα να φορτώσουν τους δικούς μας για να πάνε να υπογράψουν με τον Παπαδόπουλο.

Σε ποιον μένει, συνάδελφοι, καλόπιστα και καθαρά η παραμικρή αμφιβολία ότι εδώ με φανατισμό, με αφοσίωση, με επιμονή ο Υπουργός θέλει να καταρτιστεί η σύμβαση με τον Παπαδόπουλο κι όχι απευθείας; Σε ποιον μένει αμφιβολία ότι εργολαβικά έχει αναλάβει να τον βάλει στη δουλειά; Σε ποιον μένει αμφιβολία, που εν συνεχεία τσακώνονται και για τη μεταφορά μεταξύ τους, για τη μεταφορά των πυρομαχικών; Και λέει ο Υπουργός «μην τολμήσεις να δώσεις σε άλλον τη μεταφορά από τον Παπαδόπουλο», ο οποίος είναι και πληρεξούσιος και υπεργολάβος και αρμόδιος για τη μεταφορά. Απ’ όλα αυτά εσείς δεν είδατε τίποτα, ε; Τίποτα δεν καταλάβατε, έτσι; Δεν υπάρχει κανένα θέμα;

Ο ποινικός χαρακτηρισμός θα αποδοθεί. Θα έπρεπε, αν ήσασταν ευαίσθητοι, να τον αποδώσετε εσείς. Προφανώς δεν είστε, απ’ ό,τι καταλαβαίνω. Κάνετε άσχημα, γιατί χρεώνεστε βαριά επιλήψιμες συμπεριφορές που ευθέως παραβιάζουν τον νόμο για τις συμβάσεις. Ευθέως!

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Βορίδη, ελάτε.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Προσέξτε. Είναι προφανές ότι ο κ. Καμμένος που αρέσκεται στο να χασκογελάει και να λέει εξυπνάδες και να εκτοξεύει ύβρεις, θα βρεθεί σε ακροατήρια που δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Η επόμενη Βουλή θα είναι εδώ και προφανώς θα το αποφασίσει.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του βουλευτή Αττικής Μάκη Βορίδη:

Μοιράσου το

Τελευταία νέα