Ο Καμμένος αποδείχθηκε ότι είναι πια το … γατάκι του Τσίπρα.


-Κύριε Βορίδη από την συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Καμμένου ο ελληνικός λαός βγήκε πιο σοφός; Η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής δεν πέρασε.

Πράγματι δεν πέρασε. Αλλά ο κ. Τσίπρας ανέλαβε ένα τεράστιο βάρος. Είναι πλέον πολιτικά συνυπεύθυνος καθώς απέτρεψε την διερεύνηση του ενδεχόμενου τελέσεως μιας απαίσιας απόπειρας ενοχοποιήσεως ενός επιχειρηματία για να πληγεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Καμμενος δεν απάντησε για την σειρά συνομιλιών του με τον καταδικασθέντα για εμπόριο ναρκωτικών. Ούτε και για την σχέση του με τον λιμενικό. Ούτε και για τα όσα απίστευτα λέει ο λιμενικός. Ούτε και για το γιατί δεν έχει διαταχθεί ακόμη η διοικητική έρευνα για τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί. Τσίπρας και Καμμενος σφιχταγκαλιασμένοι με την εξουσία βυθίζουν την χώρα στον αυταρχισμό και την διαφθορά. Πλέον Τσίπρας και Καμμενος είναι ένα: είναι οι δυο όψεις του ίδιου ανήθικου, άσχημου και καταστροφικού πλέγματος εξουσίας..

-Κάποιοι μάλιστα επισημαίνουν πως η συζήτηση αυτή συσπείρωσε τον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι ΑΝΕΛ πλέον στηρίζουν νομοσχέδια που μέχρι πρότινος ήταν αντίθετοι. 

Ευτυχώς τελείωσε η γελοιότης της αλιεύσεως πλειοψηφιών από την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο. Από εδώ και πέρα ή θα έχουν δεδηλωμένη πλειοψηφία η τα νομοσχέδια δεν θα περνάνε. Και ήδη ο ενίοτε υπέρδεξιός και υπερσυντηρητικός Καμμένος φάνηκε ποσό ιδεολόγος είναι. Αλλά και η πολιτική συναλλαγή είναι προφανής: ασυλία και κάλυψη στις παρανομίες Καμμένου με αντάλλαγμα την ιδεολογική υπακοή στην αριστερά : πρώτο παράδειγμα η στάση τους στο νομοσχέδιο για την έμφυλη ταυτότητα. Αυτοί που δεν ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, μετά την συναλλαγή θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο. Ο Καμμένος αποδείχθηκε ότι είναι πια το … γατάκι του Τσίπρα. Ενδεχομένως ευμέγεθες γατάκι αλλά πάντως γατάκι. Οι ΑΝΕΛ αποδείχθηκε ότι χαρακτηρίζονται από  συνέπεια, ιδεολογική στοχοπροσήλωση και πολιτική εντιμότητα…να τους χαίρονται οι ψηφοφόροι τους.

 -Δηλαδή εσείς αν ένα νομοσχέδιο δεν έχει πλειοψηφία θα θέσετε θέμα δεδηλωμένης;

 Ξεκαθαρίσαμε: χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία, θα καταψηφίζουμε κάθε νομοσχέδιο ανεξαρτήτως του περιεχομένου του.

-Η ΝΔ παρουσίασε το πρόγραμμα της για μείωση φόρων με μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αν οι εταίροι δεν αποδεχθούν την μείωση των πλεονασμάτων που θα βρείτε τα χρήματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε μόνο αυτό: είπε ότι θα ανταλλάξουμε ένα πρόγραμμα εμπροσθοβαρών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας με τις μειώσεις φόρων. Και επίσης ότι δεσμευόμαστε για την προσέλκυση επενδύσεων και άρα για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Αυτές οι δυο στρατηγικές κατευθύνσεις, δηλ. οι μετάρρυθμισεις και η προσέλκυση επενδύσεων αποτελούν το στοίχημα, την δέσμευση και ταυτόχρονα το μέτρο πάνω στο οποίο θα κριθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άρα οι μειώσεις των φόρων δεν εξαρτώνται από την συμφωνία των εταίρων αλλά από την επιτυχία του οικονομικού προγράμματος.

-Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι εκλογές;

Οι Συριζανελ θα ήθελαν να μείνουν στην Κυβέρνηση για πάντα. Αλλά υπάρχουν μπροστά αντικειμενικά θέματα: η τρίτη αξιολόγηση, ο νέος έλεγχος αντοχής των τραπεζών, η διατήρηση των κεφαλαιακών ελέγχων, η πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές και η δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων, η προσέλκυση επενδύσεων, όλα αυτά διαμορφώνουν ένα πλέγμα σχέσεων που θα καταλήξουν τελικά στο εξής: ή σε απεμπλοκή από τον μνημονιακό δανειακό μηχανισμό ή σε εξάρτηση από αυτόν έστω με κάποια άλλη μορφή. Κάτι τέτοιο όμως θα σημάνει νέο πρόσθετο μνημόνιο, νέα μέτρα που θα πηγαίνουν ακόμη και πέρα από την μνημονιακή επιτήρηση και τα μέτρα που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση και επεκτείνονται τουλάχιστον μέχρι το 2021. Υπό το βάρος όμως των συγκεκριμένων συγκυριών, οι κάλπες θα στηθούν από τον ήδη ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ εντός του 2018.

-Το άνοιγμα που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το κέντρο δεν μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα απο τα δεξιά;

Η πολιτική προτεραιότητα της δεξιάς είναι μια, σαφής και καθαρή: η πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Μερική  προϋπόθεση για αυτήν είναι η ανάκτηση της ιδεολογικής ηγεμονίας. Δεύτερη προϋπόθεση είναι η οικοδόμηση κοινωνικών συμμαχιών γύρω από ένα φιλόδοξο πολιτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πατρίδας. Μέσα στο πρόγραμμα αυτό όλοι πρέπει να βλέπουν τις προτεραιότητες τους να υπηρετούνται , να καλύπτονται. Έτσι, η ανάγκη ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών, ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης,  ο επαναπατρισμός των οικονομικών μεταναστών, η τήρηση του νόμου και της τάξης, η εγγύηση της ασφαλείας των πολιτών, η στήριξη της οικογένειας και η δημιουργία μιας οικογενειοκεντρικής κοινωνικής πολιτικής, η μείωση του κράτους με την παράλληλη ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας του, η μείωση της φορολογίας, όλα αυτά είναι προγραμματικές θέσεις της δεξιάς. Άρα τόσο οι πολιτικές προτεραιότητες όσο και οι προγραμματικές κατευθύνσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχουν διατυπωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συσπειρώνουν τον λαό, δεξιούς και κεντρώους, σε μια κοινή πολιτική πορεία ανασυγκρότησης της πατρίδας .

-Τι απαντάτε στα κυβερνητικά στελέχη που σας χαρακτηρίζουν κατά καιρούς ακροδεξιό ή ακόμα και χουντικό;

Περσινά, ξινά σταφύλια. Τα είπαν, τα ξαναείπαν, τα ξαναματαείπαν και έχουν κριθεί από τον ελληνικό λαό πλειστάκις. Πιστοποιητικά από την αριστερά ούτε ζητάω και ούτε χρειάζομαι.

-Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε εκλεγεί στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς;

Και γιατί είστε σίγουροι ότι θα χρειαστεί να συνεργαστούμε; Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται. Αλλά ταυτόχρονα διεκδικεί καθαρή εντολή από την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία για την εφαρμογή του προγράμματος της.

-Συμφωνείτε με το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλλου; Θα το ψηφίσετε;

Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα που αποδεδειγμένα είναι ευαισθητοποιημένο σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 Η αλλαγή του φύλου υπάρχει ήδη στην έννομή μας τάξη, δεν εισάγεται με το νομοσχέδιο. Η διαφορά του είναι ότι το νομοσχέδιο δεν θέτει άλλη προϋπόθεση εκτός της αιτήσεως του ενδιαφερόμενου στο Δικαστήριο. Μια τέτοια ρύθμιση είναι λάθος, αφήνει δε την διαδικασία έκθετη σε καταστρατηγήσεις και καταχρηστικές ασκήσεις και δεν μπορεί να γίνει δεκτή, 

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews

Μοιράσου το

Τελευταία νέα