Ο Α. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο ενδοτικός πρωθυπουργός

Κυβερνητικοί κύκλοι αφήνουν εσχάτως ανοιχτό το ενδεχόμενο να κυρωθεί σε δεύτερο χρόνο και πιθανώς από την επόμενη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τι θα πράξει το κόμμα σας στην περίπτωση, που κληθεί να διαχειριστεί ως κυβέρνηση μία τέτοια εξέλιξη;

            Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φοβούμενη ότι δεν θα έχει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών διαρρέει σενάρια ότι δεν πρόκειται να επισπεύσει τη συζήτηση της συγκεκριμένης κυρώσεως στη Βουλή. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι όλο και περισσότεροι βουλευτές τοποθετούνται αρνητικά απέναντι στην απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών. Και δεν αναφέρομαι στις κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά, δηλ. την Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, την Ένωση Κεντρώων αλλά σε έναν αυξανόμενο αριθμό ανεξάρτητων βουλευτών, που είτε εντάσσονται σε κοινοβουλευτικές ομάδες που καταψηφίζουν τη συμφωνία αυτή, όπως έκανε ο κ.Θεοχάρης, είτε τοποθετούνται δημοσίως αρνητικά. Επίσης, βουλευτές που ανήκουν σε υφιστάμενες κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν επιλέξει να τοποθετηθούν αρνητικά ως προς τη συμφωνία, όπως είναι η περίπτωση του κ. Αμυρά. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι ΑΝΕΛ φαίνεται ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, με την εξαίρεση του κ. Παπαχριστόπουλου, η αυτοπεποίθηση της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα βαίνει μειούμενη ως προς το αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει στο κρίσιμο αυτό εθνικό ζήτημα την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι κινητοποιήσεις του λαού μας είναι πάντα ένας καταλυτικός παράγων για την εξέλιξη των πραγμάτων και προφανώς επηρεάζουν και την στάση των βουλευτών. Και είναι σπουδαίο ότι ο λαός αυτός υπερασπίζεται με τόσο πάθος την ιστορία και την ταυτότητά του, την ίδια ακριβώς ώρα που υβρίζεται και λοιδορείται ως φασίστας, ακροδεξιός και περιθωριακός από την Κυβερνώσα Αριστερά.

            Όσο για την Νέα Δημοκρατία, έχουμε ξεκαθαρίσει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό: Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία. Αν δεν ψηφιστεί από την παρούσα βουλή - εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να μην ψηφιστεί - τότε να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να την κυρώσουμε ούτε όταν θα είμαστε Κυβέρνηση. Άρα, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ούτε τώρα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ. 

 

Ανησυχείτε μήπως η αρνητική στάση της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία για το Σκοπιανό επηρεάσει τις σχέσεις μιας πιθανής κυβέρνησης του κόμματος σας με τους διεθνείς εταίρους της χώρας;

            Είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία, θέτοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον δεν είναι ένας βολικός συνομιλητής. Και οι διεθνείς εταίροι γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να ξαναβρούν μια τόσο βολική περίπτωση όσο αυτή του κ. Τσίπρα. Ο οποίος παραχώρησε τα πάντα στο Υπερταμείο, υποθήκευσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, δέσμευσε τη χώρα σε υπερμεγέθη πλεονάσματα μέχρι το 2060, παρέδωσε την Μακεδονία μας. Λοιπόν ναι, η αλήθεια είναι ότι “εξημερωμένο κατοικίδιο” του οποιουδήποτε εταίρου, όπως έχει καταντήσει ο κ. Τσίπρας, δεν θα είναι ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είμαστε με τη Δύση, επιθυμούμε τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, πιστεύουμε στην Ευρώπη των Εθνών και των Λαών αλλά ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε με πατριωτισμό τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιθυμούσε να μείνει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός που έβγαλε την χώρα από το μνημόνιο: Κάνει λάθος: θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο ενδοτικός πρωθυπουργός, ως ο πρωθυπουργός που έδωσε την Μακεδονία μας.

 

Τι θα πρέπει να προσδοκά η Αθήνα από μία πιθανή συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν τις πρώτες ημέρες του έτους εν μέσω κλίματος έντασης στο Αιγαίο;

            Τίποτε. Ή πάντως τίποτε θετικό. Η προκλητικότητα της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται με εμπρηστικές δηλώσεις αλλά με σοβαρή, συστηματική και διπλωματική  προετοιμασία καθώς και με την οικοδόμηση διεθνών αμυντικών συμμαχιών και με την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας μας.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην ατζέντα της ασφάλειας. Αλήθεια, πως σχεδιάζετε να πατάξετε, όπως λέτε, τα αυξανόμενα κρούσματα ανομίας; Εκτιμάτε πως είναι ζήτημα καταστολής και μόνον;

            Ζήσαμε μία ακόμα βομβιστική επίθεση στον Άγιο Διονύσιο με δύο τραυματίες. Και αναρωτιέμαι, Για πόσο ακόμη θα γίνεται ανεκτή η δράση των τρομοκρατών και των εγκληματικών συμμοριών; Ασύλληπτοι οι βομβιστές του ΣΚΑΙ, ποινές χάδια στους «Ρουβίκονες», ανεμπόδιστο το «Indymedia» να προπαγανδίζει υπέρ της ένοπλης πάλης, καθημερινοί οι τραμπουκισμοί της άκρας αριστεράς στα πανεπιστήμια, και στις γειτονιές. Απαράδεκτες καταστάσεις.

            Εμείς έχουμε δηλώσει τι θα κάνουμε ως Κυβέρνηση: φυλακές υψίστης ασφαλείας, επένδυση στην ασφάλεια, δηλ. οχήματα, οπλισμός, εκπαίδευση, προσωπικός εξοπλισμός της αστυνομίας, αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας, ενίσχυση των υπηρεσιών πληροφοριών, αλλαγή του νόμου για την προσωρινή κράτηση, κατάργηση του μηχανισμού αναστολής και αδειών για τους τρομοκράτες, επαύξηση του αξιοποίνου για το έγκλημα της συμμορίας, επαναφορά της επιβαρυντικής περίστασης για την χρήση κουκούλας κατά την τέλεση εγκληματικών πράξεων.

            Άρα ναι, θα ενισχύσουμε την αστυνόμευση και την καταστολή του εγκλήματος. Είναι αρκετό; Όχι. Για αυτό και θα πρέπει να εργαστούμε συστηματικά και μεθοδικά ώστε να αντιμετωπίσουμε το βίαιο εξτρεμισμό που οδηγεί στην τρομοκρατία. Και στο κέντρο αυτής της πολιτικής είναι να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, να ενισχύσουμε τον ρόλο των κοινοτήτων, της οικογένειας, των εκπαιδευτικών, να μελετήσουμε και να αναλύσουμε τον τρόπο που χρησιμοποιείται το διαδίκτυο για τη διάδοση «λόγων μίσους».

            Δυστυχώς, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν πράττει τίποτε από αυτά. Με την αδράνειά της στέλνει μηνύματα ανοχής απέναντι στην ανομία, στην τρομοκρατία, στην οργανωμένη εγκληματικότητα.

 

Φοβάστε το σενάριο μιας…δεξιάς παρένθεσης; Ποιες οι συμμαχίες του κόμματος σας, ώστε να διασφαλισθεί η η εκλογή Προέδρου του 2020 από την επόμενη Βουλή;

Ας το τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό. Ας χρησιμοποιήσει ξανά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να ρίξει μία Κυβέρνηση που θα έχει διάρκεια ζωής λιγότερο από έτος.

Και ας διακινδυνεύσει ο κ. Τσίπρας την πέμπτη ή και την έκτη εκλογική ήττα του μέσα λίγους μήνες. Αφού θα έχει ηττηθεί στις δημοτικές, στις περιφερειακές, στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές, ας επιλέξει να ηττηθεί και σε δύο επιπλέον βουλευτικές αναμετρήσεις: στις πρώτες που θα γίνουν με απλή αναλογική και δεν θα σχηματιστεί Κυβέρνηση και στις αμέσως επόμενες που θα γίνουν με το καινούργιο  εκλογικό σύστημα που θα έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να περιφρονήσει με αυτόν τον τρόπο τη βούληση του ελληνικού λαού, ο μόνος που θα ηττηθεί θα είναι ο ίδιος. Όσο για την Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει την ικανότητά της, να οικοδομεί συμμαχίες όταν αυτές είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

 

Συνέντευξη του βουλευτή Αττικής και Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ Μάκη Βορίδη στο "ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

Μοιράσου το

Τελευταία νέα