Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της συντριβής των αριστερών ιδεολογημάτων (video)

Βεβαίως, αξίζει -και πρέπει και θα γίνει και γίνεται- να συζητήσει κανείς συγκεκριμένα θέματα και συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Δεν μπορεί, όμως, να μείνει ασχολίαστο πώς, παραδείγματος χάρη, από τον «ασυμβίβαστο αγώνα» εναντίον των πλειστηριασμών, τρία χρόνια μετά επιχειρηματολογεί κανείς με φανατισμό για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και νομοθετεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αυτό δεν περνάει εύκολα.

Πώς, παραδείγματος χάριν, από εκεί που τρία χρόνια πριν έτσι και κανείς διανοείτο να θέσει το θέμα της απεργίας, θα ήταν εδώ όλοι στα κάγκελα, σήμερα νομοθετεί αντικειμενικά -να το πω έτσι- μεγαλύτερη δυσκολία στην κήρυξη της απεργίας, για να το πω ήπια;

Αυτή η μετάλλαξη -πάλι χωρίς τίποτα προσωπικό- έχει κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Έχει αισθητικά στοιχεία. Πώς περνάς, ας πούμε, από το ταγάρι και την υψωμένη γροθιά στο ωραίο και κομψό συνολάκι και γίνεσαι καταπληκτικός Υπουργός; Δεύτερον, πρέπει να μας απασχολήσει το τι έχει συμβεί. Συνέβη κάτι, η εξουσία. Και αυτό, θα μου επιτρέψετε, συνάδελφοι, να πω, είναι μια συντριπτική νίκη του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στα αριστερά ιδεολογήματα. Διότι τι απέδειξε αυτή η φοβερή μετάλλαξη; Τους ισχυρούς μηχανισμούς -αυτό που εσείς λέτε «συμβιβασμό»- στην πραγματικότητα αναπαραγωγής, αναμόρφωσης και μιας συγκεκριμένης ταυτότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το καλύτερο επιχείρημα. Από εκεί που ήταν ο σκληρός επαναστάτης που τον έτρεμε η Ευρώπη, σήμερα είναι ο πολιτικός Αρχηγός που τον βραβεύουν για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά του. Υπάρχει καλύτερο επιχείρημα υπέρ ημών; Υπόδειγμα!

Μοιράσου το

Τελευταία νέα