Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας

07/05/2017

Κύριε Βορίδη, ας ξεκινήσουμε με το φλέγον ζήτημα της συμφωνίας με τους δανειστές που επιτεύχθη από την κυβέρνηση. Τι σημαίνουν για τον έλληνα πολίτη τα μέτρα που συμφωνήθηκαν;

Το 4ο μνημόνιο είναι πραγματικότητα. Εκτός από το αχρείαστο τρίτο, ο κ. Τσίπρας μας έφερε και το τέταρτο. Και προφανώς είναι έτσι, αφού το τρίτο προγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018 και τα μέτρα που συμφώνησαν και θα ψηφίσουν εκτείνονται μέχρι το 2020. Μειώσεις συντάξεων την 1.1. 2019 και μείωση του αφορολόγητου από 1.1. 2020. Από εκεί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, έχουν ψηφίσει δυο. Από εκεί που θα έπαιρναν χρήματα χωρίς μέτρα , παίρνουν μέτρα χωρίς χρήματα. Από εκεί που θα προστάτευαν τις κύριες συντάξεις και θα έδιναν την 13η σύνταξη, τώρα κόβουν την 12η με τις μειώσεις και την 11η με τα αφορολόγητο. Κατέληξαν αυτοί οι ευαίσθητοι αριστεροί να εισπράττουν φόρο από τους ανθρώπους με εισόδημα 500 ευρώ το μήνα. Και όλα αυτά με ένα χαζογελώντα και χαχανίζοντα πρωθυπουργό.

Τα αντίμετρα θα έρθουν προς ψήφιση σε ξεχωριστό άρθρο. Θα τα ψηφίσει η ΝΔ;

Δεν θα ψηφίσουμε δημοσιονομικά μέτρα. Γιατί; γιατί για να εφαρμοστούν πλήρως τα αντίμετρα πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 5.5%. Δηλ. Να έχουν εξοντώσει τους Έλληνες πολίτες από την φορολογία και την μείωση των εισοδημάτων τους και μετά να τους δίνουν επιδότηση ενοικίου. Να τους μετατρέπουν από νοικοκυραίους σε πάμφτωχους και μετά να τους ζουν, σε άθλιες συνθήκες προφανώς, με την φιλανθρωπία του δημοσίου. Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι το όραμα όσων μισούν τους ελεύθερους ανθρώπους, καταλαβαίνω ότι αυτό είναι το όραμα της αριστεράς, αλλά δεν είναι το δικό μας.

Στα αντίμετρα περιλαμβάνονται μείωση φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων, μείωση ΕΝΦΙΑ, που είναι και στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σας αντιγράφει; Και εσείς γιατί δεν τα ψηφίζετε;

Εξήγησα. Αυτά θα ισχύσουν αφού το πλεόνασμα φτάσει το 5,5%. Τι θέλετε ; να εγκρίνουμε τέτοιο στόχο θηριώδους πλεονάσματος ή να συμπράξουμε στις απάτες των συριζανελ;

Θα αντέξει , πιστεύετε, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει τα σκληρά μέτρα της συμφωνίας;

Και αυτά και άλλα τόσα, αρκεί να παραμένουν στην καρέκλα, να διορίζουν κολλητούς, να φτιάχνουν την αριστερή διαπλοκή, να αναθέτουν έργα σε φιλικούς εργολάβους κάνοντας κατατμήσεις, να χαρίζουν πρόστιμα και να οικοδομούν το αυταρχικό κράτος της Αριστεράς.

Πότε εκτιμάτε ότι θα μπορέσει η χώρα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης;

Δεν γνωρίζω καν άμα λόγω των καθυστερήσεων καταφέρει να συμμετάσχει. Θα δούμε.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι στις 22 Μαίου μπορεί να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Εσείς τι εκτιμάτε;

Κάτι απάντησε σχετικά ο φίλος της κυβέρνησης κ. Σόιμπλε. Αν δεν κάνω λάθος είπε ότι δεν υπάρχει καν σχετική συζήτηση. Απλώς εδώ τα λένε για εσωτερική κατανάλωση.

Η Νέα Δημοκρατία αν γίνει κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευθεί τα μέτρα που θα συμφωνηθούν για το 2019- 2020;

Τα μέτρα αυτά, οι περικοπές των συντάξεων και οι μειώσεις του αφορολόγητου δεν είναι στο προγραμμά´ μας. Από την άλλη, οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται δεν θα είναι εύκολο να ανατραπούν. Για αυτό και είναι τόσο κακό αυτό που κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας. Δεσμεύει την χώρα σε πολιτικές λιτότητας, δηλ. σε 4ο μνημόνιο χωρίς να έχει λαϊκή εντολή για αυτό και χωρίς να εξασφαλίζει πρόσθετη χρηματοδότηση. Οι άνθρωποι είναι η απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας.

Στο ζήτημα της Υγείας, ποιους πιστεύετε ότι ήθελε να στοχοποιήσει η Εξεταστική για την Υγεία; Εσάς ή τον κ. Γεωργιάδη;

Οποιονδήποτε αντιπολιτεύεται μαχητικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο καταρρέων ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα διασωθεί με την σκανδαλολογία αφενός αλλάζοντας την ατζέντα από τις τραγικές συνέπειες της διακυβέρνησής του στο τηλεοπτικό πανηγύρι για την δήθεν μάχη για την διαφθορά και βέβαια στην απόπειρα σπιλώσεως των πιο μαχητικών του αντιπάλων. Θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη : θα γίνει ο,τι και στην προηγούμενη εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ, θα πάνε γιά μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι.

Το κόμμα σας ζητά εκλογές. Αφού ο κ. Τσίπρας έκλεισε την αξιολόγηση, για ποιο λόγο να προσφύγει σε εκλογές;

Μα δεν θα προσφύγει. Θα προσέφευγε αν είχε ίχνος πατριωτισμού καταλαβαίνοντας ότι κάθε μετά που παραμένει καταστρέφει την πατρίδα. Αλλά δεν έχει και δεν θα το κάνει. Θα παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία. Μόνο ο λαός μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, μόνο μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια θα αποφασίσει να φύγει.

Η ΝΔ μπορεί να πετύχει αυτοδυναμία; Αν ναι, που το στηρίζεται αυτό;

Έτσι φαίνεται. Το μείζον για το έθνος είναι να σταθεροποιηθεί για να ανασυγκροτηθεί. Η πατρίδα δεν χρειάζεται άλλους πειραματισμούς ή άλλες πολιτικές περιπέτειες. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα μεγενθύνει την οικονομία , θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Χρειάζεται σταθερότητα για να εγγυηθεί την ασφάλεια και προκοπή των πολιτών Άρα όχι ασθενείς κυβερνήσεις, όχι διπλές εκλογές , όχι το πολιτικό χάος που θα φέρει η απλή αναλογική. Και αυτό το καταλαβαίνουν οι πολίτες και όποτε και να γίνουν εκλογές θα δώσουν εκλογική και πολιτική ηγεμονία στην Νέα Δημοκρατία.

Πώς σχολιάζετε την επίθεση Ιβάν Σαββίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανοίκεια. Στην Ελλάδα ο λαός αποφασίζει ποιος θα γίνει πρωθυπουργός, όχι οι επιχειρηματίες. Αλλά ίσως ο κ. Σαββιδης να έχει συνηθίσει αλλιώς. Καλό όμως αφού δραστηριοποιείται στην Ελλάδα να συνηθίσει στα δικά μας.

Μοιράσου το

Τελευταία νέα