Ολόκληρη η ομιλία του Μάκη Βορίδη στο Λουτράκι – (video)

17/02/2017

Στο ξενοδοχείο «Μαντάς» στο Λουτράκι, με κεντρικό ομιλητή το βουλευτή Αττικής Μάκη Βορίδη, η Δημοτική Τ.Ο. Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων της Νέας Δημοκρατίας έκοψε την πίτα για το 2017, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να ακούσει τις θέσεις του κόμματος και στα κομματικά στελέχη να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες.

Η Γραμματεία Οργανωτικού έδωσε δυναμικό παρών στο Λουτράκι, με το Γραμματέα Στέλιο Κονταδάκη και τους Αναπληρωτές Κωνσταντίνο Γούλα και Βασίλη Σμπόνια καθώς και τον Τομεάρχη Νίκο Φατούση. Παρών στην εκδήλωση ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο πρώην υπουργός Νίκος Ταγαράς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος και πολλά ακόμα τοπικά κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη. Το σχόλιο ότι η αίθουσα θύμιζε παλιές εποχές για την περιοχή, δίνοντας το στίγμα της αλλαγής που έρχεται, είναι ακριβώς αυτό που καταγράφουν οι πολιτικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα. Στην Κόρινθο, στο Ξυλόκαστρο ακόμα περισσότερο, αλλά και στο Κιάτο και στη Νεμέα. Ίσως γι’ αυτό να καταχειροκροτήθηκε ο Μάκης Βορίδης όταν τόλμησε να μιλήσει για μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, ακόμα και για αυτοδυναμία. Προέβλεψε μάλιστα εκλογές ο κ. Βορίδης το 2017, παρόλο που νωρίτερα είχε μιλήσει για την προσκόλληση των σημερινών κυβερνητικών στελεχών στις καρέκλες.

Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε πολλές φορές στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατακεραυνώνοντας την πολιτική της, αλλά και στην ιστορική ευθύνη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. «Έχουμε αποδείξει ότι κάθε φορά που ο λαός μας χρειάζεται, είμαστε εκεί για να κάνουμε το χρέος μας για την πατρίδα. Έτσι θα κάνουμε και τώρα» τόνισε σε υψηλούς τόνους.

Είχαν προηγηθεί οι ομιλίες των τοπικών κομματικών στελεχών και του βουλευτή Χρ. Δήμα, με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χρ. Κορδώση να επισημαίνει την μεγάλη συσπείρωση που παρατηρείται στη Νέα Δημοκρατία και την ανάγκη που διαφαίνεται στον κόσμο να αναλάβει το κόμμα της Ν.Δ. την κυβέρνηση. «Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια, είπε ο κ. Κορδώσεις και επανέλαβε πως πρέπει σε να αφήσουμε το εγώ και να πάμε στο εμείς».

Χρ. Δήμας. "Γιατί ξεχωρίζω τον Βορίδη"

Ο βουλευτής Χρ. Δήμας ευχαρίστησε τον επιχειρηματία Βασίλη Μαντά που φιλοξένησε στον χώρο του Ξενοδοχείου του, στο Λουτράκι, την εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης, καθώς και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρ. Κορδώση που διοργάνωσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσες επιτυχημένες πολιτικές εκδηλώσεις στην Κορινθία. Απευθυνόμενος στον καλεσμένο της εκδήλωσης, ο Χρ. Δήμας εξομολογήθηκε ότι πριν εκλεγεί βουλευτής δεν είχε και την καλύτερη γνώμη για τον Μάκη Βορίδη. «Όσο τον γνωρίζω βλέπω έναν άνθρωπο ειλικρινή, ευθύ, γνήσιο, φιλελεύθερο και από τους πιο διαβασμένους βουλευτές του κοινοβουλίου, που αυτό σπανίζει στο κοινοβούλιο» συνέχισε ο κ. Δήμας και μάλιστα αποκάλυψε ότι έχει γίνει πλέον θαυμαστής του κ. Βορίδη και ότι όταν θέλει μια σοβαρή άποψη για κάποιο θέμα, είναι ο Μάκης Βορίδης από τους ελάχιστους πολιτικούς που θα πάρω του ζητήσει τη γνώμη του.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους πολίτες, ο κ. Δήμας υπενθύμισε πως μέσα του 2018 λήγει η χρηματοδότηση της χώρας και προέβλεψε πως αν δεν έχουμε την δυνατότητα να δανειζόμαστε με χαμηλό επιτόκιο μέχρι τότε, θα οδηγηθούμε στην καλύτερη περίπτωση σε 4ο μνημόνιο ή στην χειρότερη, σε άτακτη χρεοκοπία. «Ζητάμε εκλογές γιατί θεωρούμε ότι η πολική αυτή δεν οδηγεί πουθενά και χρειάζεται η χώρα άλλο μίγμα πολιτικής» υπογράμμισε ο βουλευτής Κορινθίας.

Θύμισε δε πως η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν αυτή που το 2014 μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5%, μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% (σήμερα είναι 24%), μείωσε τον φόρο αλληλεγγύης κατά 30%, μείωσε τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% διατηρώντας και τα διευρυμένα επίπεδα χορήγησης του επιδόματος.

Μ. Βορίδης. "Καλή χρονιά το 2017 σημαίνει εκλογές"

«Πολιτικά καλή χρονιά το 2017 σημαίνει εκλογές, ήττα της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, νίκη της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης» ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο Μάκης Βορίδης, ενώ απευθυνόμενος στον Χρ. Δήμα τον διαβεβαίωσε πως είναι οικονομικά φιλελεύθερος, πως υποστηρίζει σταθερές πολιτικές στην εθνική κυριαρχία και στην εξωτερική πολιτική και υπερασπιστής των παραδοσιακών και χριστιανικών αξιών. «Είμαι δηλαδή ένας υπερήφανος δεξιός» είπε και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τα ψέματα και την εξαπάτηση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό. Κατηγόρησε τα σημερινά κόμματα της συγκυβέρνησης για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, όταν αρνήθηκε να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, με αποτέλεσμα σήμερα να παλεύουμε να βρεθούμε εκεί που ήμαστε το 2014. «Λένε, δεν θέλετε να κλείσει η αξιολόγηση; Λέω οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα σχέδιο, είναι επικίνδυνοι» παρατήρησε ο κ. Βορίδης, θυμίζοντας τις δηλώσεις των σημερινών κυβερνητικών στελεχών και κυρίως του υπουργού Οικονομίας κ. Τσκαλώτου, πως έπρεπε η αξιολόγηση να είχε κλείσει το περασμένο έτος.

Με μια διαφορετική πολιτική ομιλία, ο κ. Βορίδης μίλησε για τις δημοσκοπήσεις και για τις ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στην αριστερή ιδεολογία αυτών που κυβερνούν σήμερα και της Νέας Δημοκρατίας. Για τις δημοσκοπήσεις είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει και πως οι δημοσκόποι για να μην πέσουν έξω του δίνουν παραπάνω ποσοστά από αυτά που διαπιστώνουν στις έρευνές του.

Ύστερα αναφέρθηκε στην ειλικρινή πρόταση του Κώστα Καραμανλή το 2009, όταν τότε μίλησε για πάγωμα προσλήψεων, μισθών στο δημόσιο και συντάξεων για ένα διάστημα. Αλλά, συνέχισε, ο λαός άκουσε έναν αντίπαλό του, που έλεγε πως έχει εύκολες λύσεις, γιατί λεφτά υπάρχουν. «Τον έφεραν τον Γιώργο Παπανδρέου, την πτώχευσε την χώρα» συνέχισε ο κ. Βορίδης, για να προσθέσει: «αυτός ο ίδιος πολιτικοκοινωνικός συσχετισμός, οι ίδιοι πολίτες που έφεραν τον Γ. Παπανδρέου, πήγαν στον Τσίπρα και έψαξαν τον επόμενο ψεύτη, αυτόν που θα έσκιζε τα μνημόνια».

Μίλησε τέλος και ιδεολογικά, θυμίζοντας πως η παράταξη της Ν.Δ. έχει βαθιές αξίες. «Πιστεύομε, είπε, στην οικογένεια, στην αξία του καθ’ ενός, στην αποταμίευση, στην ιδιωτική οικονομία και στην ελεύθερη δραστηριότητα του καθενός. Αυτές είναι αξίες απαιτητικές που γεννούν πλούτο και παραγωγή. Είναι οι αξίες των νοικοκυραίων και έτσι προκόβει το κράτος». Πρόσθεσε όμως ότι γι’ αυτές τις αξίες χρειάζεται προσπάθεια, υπομονή, πίστη και αφοσίωση. «Αλλά όμως ο λαός κουράζεται, έρχεται μια άλλη δύναμη που λέει πως υπάρχει ο εύκολος δρόμος και αφού έχει δημιουργηθεί μια συσσώρευση πλούτου τον κατασπαταλούν, ξαναπέφτουμε και ο κόσμος φωνάζει ξανά την παράταξή μας, τη Ν.Δ. να επιστρέψει στην εξουσία» κατέληξε μέσα και πάλι σε χειροκροτήματα.

(ρεπορταζ korinthiaki.gr)

Δείτε την ομιλία του ο κ. Βορίδη στο Λουτράκι:

Μοιράσου το

Τελευταία νέα