Οι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα. Προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία, μπορούν να δικαιολογήσουν τα πάντα.

10/04/2017

Θα κλείσει η αξιολόγηση; Ή θεωρείτε ότι οι εκλογές είναι κοντά;

Ελπίζω να κλείσει η αξιολόγηση όπως ελπίζω και οι εκλογές να είναι κοντά.

Ένα αριστερό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντέξει μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων;

Οι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα. Προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία, μπορούν να δικαιολογήσουν τα πάντα. Υπάρχει η εξήγηση για όλα : «στρατηγική αναδίπλωση στο δρόμο για το σοσιαλισμό». Σε απλά ελληνικά, «τα ξεπουλάμε όλα, για να κρατήσουμε την καρέκλα».

 Η ΝΔ δηλώνει ότι το Κράτος έχει συνέχεια και άρα θα εφαρμόσει τα μέτρα με τα οποία διαφωνεί. Τι θα αλλάξει λοιπόν με τη δική σας Κυβέρνηση;

Η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της, το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι στρατηγικές μας κατευθύνσεις είναι : μείωση φόρων, περικοπές δαπανών, μεγάλη, βαθιά και εκτεταμένη μεταρρύθμιση στο κράτος, νόμος και τάξη, περιοριστική μεταναστευτική πολιτική.

Ο ακριβής τρόπος και χρόνος, ο ρυθμός εφαρμογής του προγράμματος θα καθοριστεί από την κατάσταση που θα παραλάβουμε.

 Η ΝΔ μπορεί να δεσμευτεί ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις μετά το 2019-2020 αν είναι στην κυβέρνηση;

Το σχέδιο της Ν.Δ. δεν περιλαμβάνει μείωση των συντάξεων.

Εξεταστικές για τον Γιάννο Παπαντωνίου, την Novartis και το χώρο της Υγείας, ακόμη και για το Χρηματιστήριο ξεκίνησε η προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση να διαλευκανθούν όλες αυτές οι υποθέσεις. Εσείς γιατί δεν το κάνατε όταν ήσασταν στην κυβέρνηση;

Προπέτασμα καπνού. Πανικός από την καταστροφική διαπραγμάτευση και απόπειρα αλλαγής της ατζέντας. Ειδικότερα: Προανακριτική Παπαντωνίου: όλες οι πράξεις παραγεγραμμένες και έλλειψη αρμοδιότητας της Βουλής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Άρα, θα επιστρέψει μόνο για το τυχόν ξέπλυμα στον Εισαγγελέα.

Εξεταστική για την υγεία: Ενδιαφέρον ότι η λέξη «NOVARTIS» δεν υπάρχει στο κείμενο. Γιατί άραγε;

Φαρμακευτική δαπάνη: Μετά χαράς. Να δούμε ποιος την περιόρισε και πότε νομοθετήθηκαν οι πολιτικές που ασκούνται σήμερα.

Ντυνάν: Υπάρχει, η δικογραφία στην Βουλή. Τι την θέλουν την εξεταστική; Αν υπάρχει κάτι ποινικά επιλήψιμο, γιατί δεν κάνουν προανακριτική;

ΚΕΕΛΠΝΟ: Η μόνη ποινική δίωξη που υπάρχει είναι αυτή που αφορά στην εκτέλεση εντολών Πολάκη και αυτή εξαιρούν από το πεδίο ελέγχου, αφού σταματάνε το χρόνο ελέγχου της εξεταστικής το 2014. Έχουν ήδη δείξει πόσο κόπτονται για την διαφάνεια. Όλα στο φως εκτός από τα δικά μας.

Είστε τζάμπα μάγκας; Καταψηφίζετε τα μέτρα διότι ξέρετε ότι ο Τσίπρας έχει τους 153; Ή θα ρίξετε την κυβέρνηση εάν υπάρχουν διαρροές και χάσει τη δεδηλωμένη στην ψηφοφορία των μέτρων;

Θα ρίξουμε την Κυβέρνηση. Δεν νοείται Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ψήφους της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός κ.Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι «πολιτικό βαποράκι» των συμφερόντων στο θέμα της ΔΕΗ. Η απάντησή σας;

Ο κ.Σκουρλέτης, που θα ψηφίσει την ρύθμιση που προξένησαν τα «βαποράκια» υπακούοντας στην συλλογική απόφαση που υποστηρίζει την κακή αυτή ρύθμιση, τι είναι ; Ο Τσίπρας που την προωθεί, τι είναι; Και τελικά θα μας εξηγήσουν γιατί ενώ παραδώσαμε την ΔΕΗ με αξία 2,6 δις., σήμερα την έχουν φέρει στα 600 εκατομμύρια; Ή πάλι φταίνε τα προηγούμενα 40 χρόνια;

 Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Δεν έχουν το δικαίωμα να κατεβάσουν τον διακόπτη;

Καμία κοινωνική ομάδα δεν έχει δικαίωμα να προξενεί, διεκδικώντας συμφέροντά της, μεγάλη ζημία στο κοινωνικό σύνολο. Πάντα πρέπει να υπάρχει στις περιπτώσεις αυτές, στάθμιση συμφερόντων.

Ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε στη συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά» ότι υπάρχει ανάγκη για εθνική συναίνεση, για έναν νέο εθνικό ξεκίνημα. Ένα σχόλιο σας.

Γενικώς, συμφωνώ. Συναίνεση ανάμεσα στους Έλληνες στα πλαίσια της συμφωνίας αλήθειας. Συναίνεση με την πιο καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης είναι αδύνατον να υπάρξει.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Φώφη Γεννηματά τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη. Θα μπορούσαν να συμφωνήσουν για κοινές δράσεις μέσα στη βουλή.

Ενδεχομένως, γιατί όχι; Ο συντονισμός της Αντιπολίτευσης είναι αναγκαίος.

Με ποιους θα μπορούσε να συνεργαστεί μετεκλογικά η ΝΔ αν βγεί πρώτο κόμμα;

Η Ν.Δ. έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται. Είστε βέβαιη όμως ότι χρειαστούν συνεργασίες; Διεκδικούμε μία καθαρή, ισχυρή λαϊκή εντολή εθνικής ανασυγκρότησης για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΝΔ αν και είναι αστικό κόμμα να βγεί στους δρόμους; Να ηγηθεί συγκεντρώσεων κατά της κυβέρνησης;

Φυσικά. Η μεσαία τάξη πλήττεται και οι φτωχοί πληθαίνουν. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να του δώσει το έναυσμα και το βήμα. Η λαϊκή αντίδραση πρέπει να εκφραστεί.

Υπάρχει καραμανλικό και μητσοτακικό μπλόκ;

Δεν υπάρχουν μπλοκ στην ΝΔ. Υπάρχουν απόψεις, προτεραιότητες, ευαισθησίες, συμπληρωματικές προσεγγίσεις. Και κυρίως μία βαθιά πολιτική προτεραιότητα: Να φύγει άμεσα η καταστροφική Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο Κώστας Σημίτης στοχοποίησε την κυβέρνηση Καραμανλή. Μπορεί η ΝΔ να συνεργάζεται με εκπροσώπους του πρώην εκσυχρονιστικού μπλοκ όπως είναι η Άννα Διαμαντοπούλου;

Η Ν.Δ. οφείλει να διευρύνει την επιρροή της γύρω από ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα για το καλό του έθνους. Όποιος συμμερίζεται το πρόγραμμα αυτό, πρέπει να είναι κοντά. Ειδικά για την περίπτωση των πολιτικών στελεχών, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Διεύρυνση προς τα δεξιά χρειάζεται η ΝΔ;

Διεύρυνση προς πάσα κατεύθυνση. Αλλά φυσικά είναι πάντα σημαντικό να ενισχύεται η δεξιά ταυτότητα της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση κάλεσε τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να μην πολιτικολογεί. Βλέπετε σύγκρουση Μαξίμου – Κεντρικού τραπεζίτη;

Η Κυβέρνηση αυτή είναι η έκφραση του αυταρχισμού της Αριστεράς. Μισεί ό,τι δεν ελέγχει: τα αντιπολιτευόμενα μ.μ.ε., την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Κεντρική Τράπεζα. Τι μας εκπλήσσει; Είναι γαλουχημένοι για χρόνια με τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις της Αριστεράς.

Πρόταση μομφής κατά υπουργών ή κατά της κυβέρνησης;

Όλα στην ώρα τους.

Μοιράσου το

Τελευταία νέα