Μάκης Βορίδης: Ξεπουλάτε τη Μακεδονία, είστε πιο Σκοπιανοί και από τους Σκοπιανούς (video)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συμπληρώνονται σήμερα τέσσερα χρόνια από την αποφράδα ημέρα που κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό, τάζοντάς του ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα επαναφέρετε τη δέκατη τρίτη και τη δέκατη τέταρτη σύνταξη, ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό.
Και βέβαια, σας πίστεψαν οι Έλληνες, σας εξέλεξαν γι’ αυτό. Απ’ αυτά για τα οποία σας εξέλεξαν δεν πήραν τίποτε. Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους, τσακίσατε όλες τις παραγωγικές τάξεις στις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά τι τους δίνετε για δώρο που σας πίστεψαν την τετραετία; Το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας τους δίνετε! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τέσσερα χρόνια μετά αυτός είναι ο απολογισμός.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αξίζει εδώ να ειπωθούν ορισμένα βασικά. Ξέρετε, μπήκατε σε μεγάλο κόπο, μεγάλη προσπάθεια όλες αυτές τις μέρες να πείτε ένα βασικό επιχείρημα. Ποιο; Ότι όλοι το ίδιο είμαστε. Και εμείς αυτό δεν κάναμε; Και μάλιστα τι καλά που εσείς το κάνατε καλύτερα. Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα.
Θέλω να σας διευκρινίσω κάτι. Στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει ούτε ένας ο οποίος να ευχόταν ή να ευχήθηκε οποιαδήποτε στιγμή την επίλυση του θέματος αυτού με παραχώρηση της Μακεδονίας μας. Ούτε ένας!
Όμως, εσείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είστε υπερήφανοι.

Μας είπατε εδώ, σε αυτή την Αίθουσα, σε αυτή τη συζήτηση, ότι είστε υπερήφανοι που πορευτήκατε θέλοντας μια λύση με το όνομα «Μακεδονία», ούτε Βόρεια, ούτε σύνθετα, ούτε τίποτα. Έτσι δεν είναι, κυρία Πρόεδρε; Περήφανοι δεν είστε;
Και μάλιστα, αφού ήσασταν περήφανοι, γιατί θέλατε μια λύση με το «Μακεδονία» σκέτο, πώς να μην θεωρείτε επιτυχία αυτό, το οποίο φέρατε σήμερα; Πάλι καλά, δηλαδή, να λέμε. Γιατί με αυτές τις αντιλήψεις τι περιμέναμε να φέρετε;
Αλλά ο κ. Τσίπρας είναι ένας και μοναδικός. Ένας και μοναδικός, ο οποίος συνεχίζει -προσέξτε- την παράδοση του μακεδονισμού της Αριστεράς. Δεν τη συνέχισε το ΚΚΕ. Ήρθε σήμερα το ΚΚΕ, άλλαξε την πολιτική του θέση από τότε, μίλησε για άλλες ιστορικοπολιτικές συγκυρίες και εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας να το μαλώνει γιατί δεν είναι σε εκείνη τη θέση. Και συνεχίζετε εσείς. Αλλά, βέβαια: Και με τον Λένιν και με τον Τραμπ ο κ. Τσίπρας. Και τα δύο μαζί, ταυτοχρόνως! Ταυτοχρόνως και παραλλήλως!

Αφού η διεθνής συγκυρία σήμερα βολεύει, να μην το δώσουμε;
Και προσέξτε: Εδώ είναι που ξεγυμνωθήκατε. Γιατί από εκεί που προσπαθούσατε να δημιουργήσετε εσωτερικά ζητήματα και δήθεν ότι κάποιοι από εμάς έτσι και κάποιοι από εμάς αλλιώς, ανέβηκαν όλοι αυτοί που επικαλείστε ότι είναι στη γραμμή τη δική σας, ο ένας πίσω από τον άλλο, προεξαρχούσης της κυρίας Μπακογιάννη, που είχε χειριστεί το θέμα, και σας ξεγύμνωσε. Σας ξεγύμνωσε. Σας εξευτέλισε.

Έδειξε το μέγεθος της παραχώρησής σας. Γιατί ζητήθηκε από όλες αυτές τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν και εθνικότητα, ζητήθηκε να αναγνωρίσουν γλώσσα, ζητήθηκε να αναγνωρίσουν λαό. Κανείς δεν το έκανε αυτό. Ο Τσίπρας το έκανε αυτό. Είστε μόνοι σας στην Ιστορία σε αυτό. Καμία εθνική γραμμή. Καμία εθνική συναίνεση. Καμία εθνική πολιτική. Η δική σας στάση. Και όταν καλούμαστε να την ερμηνεύσουμε, ο κ. Τσίπρας ο ίδιος μας έδωσε την απάντηση.

Αφού δεν σας νοιάζει, αφού θέλατε τη λύση με το όνομα «Μακεδονία», αφού δεκάρα δεν δώσατε για το εθνικό ζήτημα ποτέ, είστε Κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας. Και τόσες μέρες η επιχειρηματολογία σας είναι πιο σκοπιανή από τους Σκοπιανούς! Πιο σκοπιανή από τους Σκοπιανούς!

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Μάκη Βορίδη στη βουλή:

Μοιράσου το

Τελευταία νέα