Κάθε μέρα παραμονής στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μια μέρα χαμένη για την πατρίδα

03/07/2017

Κύριε Βορίδη αύριο, Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας στη Βουλή για το κλείσιμο της συμφωνίας. Τι επιδιώκετε με αυτή την συζήτηση;

Προφανώς να αναδειχθεί η καθολική αποτυχία, για μία ακόμη φορά, της διαπραγμάτευσης στα χέρια της Κυβέρνηση. Να αναδειχθεί το πώς η Κυβέρνηση αυτή εγκλωβίζει τον ελληνικό λαό σε έναν αδιέξοδο δρόμο. Να φανεί το πώς μετά από καθυστέρηση 16 μηνών οδηγηθήκαμε στον προνομοθέτηση, η οποία δήθεν δεν επρόκειτο να γίνει δεκτή, στην μείωση του αφορολογήτου, που ήταν, δήθεν, λόγος παραίτησης του Τσακαλώτου, στην ψήφιση μέτρων, γιατί δήθεν ανοίγει ο δρόμος για το χρέος , στις δηλώσεις περί μη εφαρμογής των μέτρων, αν δεν ρυθμιστεί το χρέος και τελικώς στο να τα δεχτούν όλα αδιαμαρτύρητα, αφού μάλιστα στην απόφαση του Eurogroup γίνεται μνεία ότι το ζήτημα του χρέους θα αντιμετωπιστεί μετά την λήξη του προγράμματος, δηλ. μετά τον Αύγουστο του 2010. Να φανεί, για μία ακόμη φορά πόσο ανίκανη, αδιόρθωτη και καταστροφική είναι η Κυβέρνηση της Αριστεράς.

-Όμως το κλείσιμο της συμφωνίας δίνει πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση; Είναι σωστό το αίτημα για πολιτική αλλαγή;

Ο κος Τσίπρας πολιτικό χρόνο έχει, η Ελλάδα όμως στα χέρια του κ. Τσίπρα χάνει χρόνο. Και χρόνο που τον χρειάζεται, χρόνο που δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει. Για αυτό είναι απαραίτητη η πολιτική αλλαγή. Η Κυβέρνηση αυτή είναι παντελώς ανίκανη. Στόχευαν στην ρύθμιση του χρέους: απέτυχαν. Στόχευαν στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση: απέτυχαν. Μας οδήγησαν σε 2 ½ χρόνια ύφεσης. Στόχευαν στην άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, που αυτοί μας έφεραν : απέτυχαν. Αποτυγχάνουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καταστρέφουν ό,τι θετικό είχε δημιουργηθεί στην παιδεία. Ακόμη και στην αποκομιδή των απορριμμάτων, και εκεί αποτυγχάνουν. Αποτυχημένοι … Κάθε ημέρα παραμονής τους στην Κυβέρνηση, είναι μία ημέρα χαμένη για τον ελληνικό λαό.

-Τις τελευταίες μέρες έχουν σηκωθεί οι τόνοι με αφορμή και τις δημοσκοπήσεις. Το Μαξίμου μάλιστα σας κατηγορεί οτι δεν μπορείτε να διαβάσετε σωστά τα δημοσκοπικά ευρήματα και οτι βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο αφού πολλοί πολίτες ζητούν να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. Τι λέτε;

Τι ακριβώς δεν μπορούμε να διαβιβάσουμε σωστά; Ότι είμαστε από 9,5-18 μονάδες μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις; Η αλήθεια είναι ότι όταν χάνεις με 18 μονάδες, μετά χρειάζεσαι σελίδες επί σελίδων βαθυστόχαστων αναλύσεων για να διαστρεβλώσεις την μία απλή και καθαρή αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη του λαού.

-Στο θέμα των απορριμμάτων σκουπιδιών ως αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ καταθέσατε τροπολογία για την πληρωμή των συμβασιούχων ενω παράλληλα το κόμμα σας υποστηρίζει πως οι συμβασιούχοι αυτοί δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν.

Κορόϊδεψαν και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Περιφρονούν το Σύνταγμα. Αποπειρώνται να χειραγωγήσουν την Δικαιοσύνη. Τους ενδιαφέρει η δημιουργία κομματικού στρατού που θα πληρώνεται από τους δημότες. Φυσικό είναι πλέον να έχουν ανοίξει μέτωπο με όλους. Με τους συμβασιούχους που τους κορόϊδεψαν, αφού τους έταξαν και τους τάζουν αθρόες μαζικές μονιμοποιήσεις. Με τους Δήμους, που ξαφνικά δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Με την κοινωνία που βλέπει τα βουνά από σκουπίδια να δημιουργούν υγιειονομική βόμβα. Και τώρα μας ρωτάνε πώς θα λάβει τέλος αυτός ο νομικός και πολιτικός εφιάλτης που δημιούργησαν. Τώρα πια είναι πολύ δύσκολο. Η ουσία όμως βρίσκεται σε κάτι βασικό: ας αφήσουμε την αυτοδιοίκηση να κάνει την δουλειά της. Ξέρει να την κάνει καλλίτερα από τον κο Σκουρλέτη.

-Από την άλλη όμως η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ οτι με την στάση της επιδιώκει να δώσει τα απορρίμματα σε ιδιώτες.

Η Νέα Δημοκρατία επισήμανε το αυτονόητο. Ο νόμος, έτσι όπως ισχύει σήμερα, προβλέπει την δυνατότητα οι Δήμοι να αναθέτουν τις υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτες. Αποτελεί ευθύνη και απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων. Η Νέα Δημοκρατία επεσήμανε την ανάγκη να γίνεται σεβαστή η διοικητική αυτοτέλεια του ΟΤΑ, να αποφασίζουν αυτοί για το πώς θα ασκούν τις αρμοδιότητές τους και όχι ο Υπουργός Εσωτερικών. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν είπε να αποφασίσουν οι Δήμοι εξαντλώντας όλες τις θεσμικές δυνατότητες που τους παρέχει ο νόμος για το πώς θα διασφαλίσουν με τον καλλίτερο και φθηνότερο τρόπο την αποκομιδή των απορριμμάτων.

-Η διεύρυνση της ΝΔ περνάει μόνο από το κέντρο; Αρκεί ο Μάκης Βορίδης ή και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι σας όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης με πιο "δεξιά χαρακτηριστικά "για να εξισορροπείται το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ο κ.Μητσοτάκης αναπτύσσει ένα πρόγραμμα για την πατρίδα μας. Επενδύσεις, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ένα μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, μείωση της φορολογίας και των δημοσίων δαπανών, αριστεία στην εκπαίδευση, πάταξη της ανομίας, επιβολή του νόμου και της τάξης, προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών, αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων μας, περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, εμπιστοσύνη στην αυτοδιοίκηση και διεύρυνση και αρμοδιοτήτων της. Γύρω από αυτό το πρόγραμμα συντασσόμαστε πολίτες, με διαφορετική πολιτική αφετηρία και διαδρομή. Είναι αυτό ένα πρόγραμμα της Δεξιάς; Εγώ, πάντως, που προφανώς είμαι Δεξιός, καλύπτομαι από αυτό. Κυρίως είναι ένα πρόγραμμα του Αυτονόητου και της Λογικής.

-Τα τελευταία 24ωρα το κόμμα σας εχει βάλει στο στόχαστρο τον Πάνο Καμμένο. Γιατί ακριβώς τον κατηγορείτε; Θα κάνετε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Άμυνας;

Ο κ.Καμμένος επέλεξε να συνομιλεί με ισοβίτες. Συνομίλησε 12 φορές συνολικά για 20 λεπτά για ποινική υπόθεση. Δέχτηκε SMS από το οποίο προκύπτει συνεννόησή του με τον ισοβίτη ώστε να τον επισκεφθεί Εισαγγελέας στις 11:30 το βράδυ σε φυλακή εκτός αρμοδιότητάς της. Δεν απάντησε για το αν είχε και άλλες συζητήσεις με τον ισοβίτη, για το αν συνομιλούσε με την Εισαγγελέα, για το αν γνωρίζει ή αν έχει συνομιλήσει με τον λιμενικό που φέρεται ότι ασκούσε πίεση στον ισοβίτη ώστε να του εκμαιεύσει κατάθεση κατά του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη. Για όλα αυτά τα ζητήματα, απαντήσεις δεν έχουν δοθεί. Υπάρχουν συμπεριφορές που δημιουργούν ενδείξεις τελέσεως αξιοποίνων πράξεων που η Βουλή πρέπει να διερευνήσει περαιτέρω. Η απάντηση που έχει παρασχεθεί μέχρι τώρα, ότι δηλ. τον παρακίνησε να πει την αλήθεια, προφανώς δεν δικαιολογεί ούτε τις επανειλημμένες επικοινωνίες, ούτε την διάρκειά τους, ούτε το SMS, ειδικώς αν όλα αυτά συνδυαστούν με τα όσα ακούγονται να λέει ο λιμενικός. Είναι τεράστιο θέμα, χρήζει περαιτέρω διερευνήσεως, ο κ.Τσίπρας προκειμένου να μην καταρρεύσει η Κυβέρνησή του, έχει ήδη αναλάβει βαρύ πολιτικό κόστος, καλύπτοντας τον κο Καμμένο.

 

-Πως είδατε την πρόσκληση Τσίπρα προς την Φώφη Γεννηματά; Αν γίνονταν αποδεκτή από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα;

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει, ξέρω τι έγινε. Απερρίφθη και μάλιστα άνευ επαίνων.

 

 

Μοιράσου το

Τελευταία νέα