Η ΟΝΝΕΔ μαζί με τον Μάκη Βορίδη στην περιοδεία του στη Χαλκιδική

13/03/2017

Διήμερη επίσκεψη στη Χαλκιδική πραγματοποίησε ο τομεάρχης εσωτερικών και βουλευτής Αττικής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής. 

Ο κ. Βορίδης πραγματοποίησε ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας, όπου έδωσαν το παρόν τους όλα τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στο νομό. 

Ομιλία Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας

Ο κ. Βορίδης τόνισε την ανάγκη για γρήγορες εκλογές εντός του 2017 προκειμένου η χώρα να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από την καταστροφική, όπως είπε χαρακτηριστικά, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να χαραχτεί μια νέα πολιτική ελπίδας που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία με στόχο το μέλλον της χώρας και την αλλαγή της οικονομικής κατάστασης.

 

"Για την επανεκκίνηση της οικονομίας προϋπόθεση είναι η πολιτική αλλαγή που περνά μέσα από τις εκλογές. Άρα οι εκλογές αποτελούν έναν όρο εθνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης" υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.  Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι οδηγούν την Ελλάδα στην αβεβαιότητα και την πλήρη κατάρρευση. "Οι εκλογές να αποτελούν λύτρωση για την κοινωνία και τους πολίτες ύστερα από τα ψέματα και την μη τήρηση των όσων είχαν υποσχεθεί οι κυβερνώντες" ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής βρέθηκαν στην Κασσανδρεία όπου συνομίλησαν με τον δήμαρχο και τους τοπικούς εκπροσώπους φορέων. Στη συνέχεια συνόδευσαν τον κ.Βορίδη στη Νέα Σκιώνη, στο Παλιούρι, στο Πευκοχώρι και τελικός προορισμός τους ήταν η Άφυτος όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του ως νομαρχιακή οργάνωση νεολαίας, να ακούσουν τις προτάσεις του και να εκφράσουν τις ανησυχίες και προβληματισμούς του τόπου.

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής στην Περιοδεία Του Μ. Βορίδη

Συγκεκριμένα, από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του Νομού, ιδιαίτερα των οδικών δικτύων και των φραγμάτων. Θέματα που θίχτηκαν επίσης, ήταν το πανεπιστημιακό άσυλο σε συσχετισμό με επίκαιρα γεγονότα και η πανεπιστημιακή αστυνόμευση, η περικοπή των αθλητικών προνομίων και η στήριξη των αθλητών μέσω υποδομών, χρηματοδότησης και οργάνωσης του χώρου με σκοπό την εξασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων και μεταρρυθμίσεων.

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Στην Περιοδεία Του Μ. Βορίδη

Θέμα που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων ήταν η αναφορά στο μεταναστευτικό, όπου ο κ. Βορίδης εξέφρασε την επιθυμία του για την κατάργηση της δευτεροβάθμιας επιτροπής για τους αιτούντες άσυλο  και την σωστή καταγραφή των εισερχομένων προσφύγων  και μεταναστών, έχοντας και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα,  προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύει ο χαρακτηρισμός τους ως πρόσφυγες, άρα και η προστασία τους, και αναπτύχθηκε η πεποίθηση της σωστής φύλαξης των υδάτινων συνόρων μας. Στελέχη της οργάνωσης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους πάνω στο θέμα του brain drain, τη "διαρροή εγκεφάλων ". Τέλος, το ενδιαφέρον του κύριου Βορίδη στράφηκε προς τους λόγους της νεολαίας για την ενασχόλησή τους με την ΟΝΝΕΔ και άκουσε δικές μας τοποθετήσεις.

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής στην Περιοδεία Του Μ. Βορίδη

 

πηγή: halkidikinews.gr

 

Μοιράσου το

Τελευταία νέα