Η ΝΔ θα υπαρασπιστεί τα δίκαια του έθνους και της πατρίδας

1. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως το 2018 θα είναι έτος εξελίξεων. Πότε βλέπετε εκλογές, πριν ή μετά την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο;

Η Κυβέρνηση αυτή θα παραμείνει στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί. Θα εξαντλήσει κάθε σχετική πολιτική δυνατότητα. Όμως εντός του 2018 θα διαμορφωθούν συνθήκες αντικειμενικές, κοινωνικές, εθνικές και πολιτικές πιέσεις που θα την σύρουν σε εκλογές. Έτσι, το 2018 θα είναι έτος εκλογών και πολιτικής ανατροπής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει την ελπίδα ενός άλλου δρόμου, μιας διαφορετικής πορείας που αξίζει στους Έλληνες. Αυτό θα επικυρωθεί εντός του 2018 με την καθαρή κυβερνητική εντολή που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία.

2. Πάντως η κυβέρνηση επιμένει πως κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Μήπως το αίτημα για πρόωρες εκλογές αδυνατίσει το εκλογικό αφήγημα;

Η Κυβέρνηση αυτή είναι άνευ προηγουμένου. Μοναδικοί ψεύτες, οπορτουνιστές, καρπαζοεισπράκτορες σε διεθνές επίπεδο, ανίκανοι διαχειριστικά, ίσιο κόκκαλο δεν έχουν. Κάθε μέρα παραμονής τους στην Κυβέρνηση είναι μία χαμένη ημέρα για την πατρίδα, είναι μία ημέρα ήττας για το Έθνος. Οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες. Αλλά ξέρουν τι τους περιμένει μόλις χάσουν την εξουσία και αυτό τους οδηγεί στο να εξαντλούν κάθε ικμάδα και δυνατότητα της χώρας για να μείνουν έστω και μία παραπάνω ημέρα. Αν ήταν στο χέρι τους, θα παρέτειναν τις εκλογές επ’αόριστον. Αλλά θα οδηγηθούν στις εκλογές, γιατί δεν θα αντέξουν.

3. Θα τεθεί κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τον Σκοπιανό; Ο Αντώνης Σαμαράς το 1992 έφυγε από την κυβέρνηση λόγω του Σκοπιανού ενώ και βουλευτές της ΝΔ στην Βόρεια Ελλάδα έχουν ενστάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία συζητά και αποφασίζει συλλογικά. Και στο συγκεκριμένο ζήτημα θα εμφανιστούμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, και θα υπερασπιστούμε τα δίκαια του Έθνους. Τίποτα λιγότερο από αυτό.

4. Βουλευτές της ΝΔ μπορούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ή να υπογράφουν κείμενα για την ελληνικότητα της Μακεδονία; Εσείς για παράδειγμα τι θα πράξετε σε αυτά τα δυο θέματα;

Σοβαρά μιλάτε; Προφανώς και μπορούν. Κυκλοφόρησε δε και μία απαράδεκτη διάδοση ότι δήθεν απαγορεύτηκε σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε οτιδήποτε σχετικό. Και να συνεννοηθούμε: η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη και οι κόκκινες γραμμές της «Νέα Δημοκρατίας» στην διαπραγμάτευση έχουν ήδη τεθεί. 
Προφανώς ο καθένας από εμάς θα κρίνει τον τρόπο και τον χρόνο στον οποίο θα εκφράσει την θέση του, όχι βέβαια, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, που δεν συζητείται αλλά για τον τρόπο επίλυσης του λεγόμενου Σκοπιανού ζητήματος.

5. Εκτιμάτε ότι τα συλλαλητήρια αυτά βοηθούν την χώρα;

Σαφώς και ναι. Είναι εξαιρετικά θετικό να εκφράζουν οι πολίτες τα πατριωτικά τους αισθήματα και τις πολιτικές τους θέσεις για το ζήτημα αυτό. Είναι σπουδαίο οι Έλληνες να κινητοποιούνται για τα μείζονα εθνικά μας θέματα. Είναι σπουδαίο και συγκινητικό να παρακινούν οι πολίτες τους αντιπροσώπους τους να τηρήσουν μία περήφανη και σθεναρή στάση, δίνει σε όλους μας δύναμη και κουράγιο.

6. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως για τον λόγο αυτό ζητάτε επιμόνως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πάρει ενιαία θέση για να κρύψετε τα δικά σας προβλήματα.

Αλήθεια; Έχουμε μία Κυβέρνηση να διαπραγματεύεται για το ζήτημα αυτό στην οποία κορυφαία στελέχη της έχουν πει ότι δεν έχουν πρόβλημα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτοί οι άνθρωποι, μειωμένης ευαισθησίας στο ζήτημα αυτό, διαπραγματεύονται. Ποιο περιμένετε λοιπόν να είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης; Θα σας πω; Όποιο ήταν και όταν διαπραγματεύτηκαν το υπερταμείο, το δημοσιονομικό πρόγραμμα, και υπάκουσαν στις εντολές Ερντογάν σχετικά με την παράδοση των 8 Τούρκων Αξιωματικών.
Δυστυχώς για το έθνος, αποτυχημένοι, ανίκανοι, μικροί σε όλα.
Και έχουμε και τον Κυβερνητικό συνεταίρο, τον «κεντροδεξιό πατριώτη» Καμμένο που στηρίζει την Κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς, να παριστάνει ότι δήθεν διαφοροποιείται.
Είναι στάση σοβαρής Κυβέρνησης αυτή για ένα τέτοιο ζήτημα; Με ποια θέση διαπραγματεύονται; Έχουν κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία για την θέση αυτή; Πόσο αξιόπιστοι είναι στις διαπραγματεύσεις αυτές; Και μετά από όλα αυτά, συζητάμε για το δήθεν πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας;

7. Εάν δεν υπάρξει κοινή κυβερνητική θέση αλλά η πρόταση που θα έρθει σας καλύπτει αφού θα στηρίζεται στην γραμμή Καραμανλή στο Βουκουρέστι θα την ψηφίσετε ; Ή θα θέσατε θέμα δεδηλωμένης και θα καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας;

Χωρίς κοινή κυβερνητική θέση, με συντεταγμένους πίσω από αυτήν όλους τους βουλευτές της Κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Ν.Δ. δεν μπαίνει καν σε συζήτηση.

8. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το ποτέ θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και με ποιο σύστημα; Είστε αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, έχετε κάνει τις πρώτες κουβέντες για τους ποιους θα στηρίξετε στους μεγάλους δήμους και περιφέρειες;

Η Κυβέρνηση και στο θέμα αυτό είναι απαράδεκτη. Οι δηλώσεις περί αποσυνδέσεως της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών από την ημερομηνία των ευρωεκλογών χωρίς να καθορίζεται και η όποια τυχόν νέα ημερομηνία, διεξαγωγής τους, καθώς και οι δηλώσεις για νέο εκλογικό σύστημα έχουν δημιουργήσει αγωνία και ανασφάλεια στην αυτοδιοίκηση. Εμείς ξεκαθαρίσαμε: εκλογές με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα στην ημερομηνία που έχει καθοριστεί. Ουδείς λόγος συντρέχει για αλλαγή. Τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης δεν είναι αυτά. Και τέλος, όχι, δεν έχουμε ξεκινήσει καμία συζήτηση για πρόσωπα που θα προτείνουμε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μοιράσου το

Τελευταία νέα