Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται εκλογική και πολιτική ηγεμονία για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής & οικονομικής ανασυγκρότησης.

15/05/2017

-Κύριε Βορίδη γιατί η ΝΔ δεν ψηφίζει τα αντίμετρα; Εξάλλου κάποια απο αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ που και εσείς έχετε ήδη εξαγγείλει.
Διότι για να ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα στο σύνολό τους, θα πρέπει να υπάρξει πλεόνασμα 5,5%. Αλλά για να υπάρξει πλεόνασμα 5,5% θα πρέπει να έχουν εξαθλιωθεί περαιτέρω οι πολίτες. Οπότε η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να φτωχοποιήσει την μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους, και να τους καταστήσει όμηρους των κοινωνικών επιδομάτων. Αυτοί που πλήρωναν το νοίκι τους, να μην μπορούν να το πληρώνουν αλλά να παίρνουν επιδότηση ενοικίου. Αυτοί που ψώνιζαν και διέτρεφαν την οικογένειά τους, τώρα να παίρνουν κάρτα σίτισης.
Τα αντίμετρα είναι η άλλη πλευρά της δημοσιονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Να το θέσουμε αλλιώς, θα υπήρχαν αντίμετρα, χωρίς τα μέτρα; Όχι. Ε τότε, πώς να ψηφίσουμε μόνο τα αντίμετρα;

-Η αξιολόγηση έκλεισε αλλά επιμένετε στις πρόωρες εκλογές.
Το αίτημα για πρώρες εκλογές, ποτέ δεν ήταν συνδεδεμένο με την αξιολόγηση. Ήταν αίτημα της αντιπολίτευσης για να μη φτάσει η διαπραγμάτευση σε αυτό το τραγικό σημείο, ήταν αίτημα για να φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Και παραμένει αίτημα ισχυρό και ενεργό: γιατί ναι μεν με το κλείσιμο της αξιολόγησης αποφεύγεται η άτακτη χρεοκοπία, το αποτέλεσμα της συμφωνίας είναι όμως καταστροφικό για την οικονομία, εξοντωτικό για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους. Και κυρίως δεν υπάρχει προοπτική, μέλλον, ελπίδα.

-Δεν ανησυχείτε μήπως το εκλογικό αφήγημα ατονήσει αφού η κυβέρνηση εχει καθαρό δρόμο μπροστά της;
Η Αντιπολίτευση ακόμη και αν ζητάει εκλογές, προφανώς δεν μπορεί να τις επιβάλει. Αυτό είναι σαφές,το αίτημα αυτό προβάλλει μία αναγκαιότητα, μία πραγματικότητα, την ανάγκη πολιτικής αλλαγής προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία και να μεγεθυνθεί η οικονομία. Όσο ο κ.Τσίπρας τις αρνείται και όσο η Αντιπολίτευση τις ζητάει, τόσο ο κ.Τσίπρας επωμίζεται την ευθύνη για την κοινωνική και οικονομική καταστροφή που επιφέρει. Ο κ.Τσίπρας θυσιάζει τον λαό για την παραμονή του στην εξουσία για λίγο ακόμη, για την ματαιοδοξία του. Αποδεικνύεται έτσι εκτός από ψεύτης και ανάλγητος και μωροφιλόδοξος.

-Η συμφωνία της κυβέρνησης περιλαμβάνει μέτρα για το 2019 και το 2020. Περίοδος που μπορεί την διακυβέρνηση της χώρας να εχει το κόμμα σας. Ο Αλέξης Τσίπρας, τι κάνει δεσμεύει τη ΝΔ;

Αυτό προσπαθεί να κάνει. Να υπονομεύσει, να ναρκοθετήσει την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.Και για να το επιτύχει αυτό, υπονομεύει το μέλλον των Ελλήνων. Άκου, προνομοθέτηση!!! Ό,τι έλεγαν ότι δεν θα έκαναν. Ό,τι έταζαν ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ. Και φυσικά άνευ νοήματος αφού το 2017 δεν ξέρεις την κατάσταση ούτε του ασφαλιστικού ούτε των δημοσιονομικών του 2019 και του 2020.
Αριστερές κουτοπονηριές – υπονομεύουν το μέλλον των Ελλήνων, ψηφίζουν το 4ο μνημόνιο τώρα, ελπίζοντας ότι όλα θα έχουν ξεχαστεί μέχρι τότε.
Φρούδες ελπίδες: θα είμαστε εδώ για να τα θυμίζουμε όλα.

-Λέτε πως σε αυτό το ενδεχόμενο θα αλλάξετε το μείγμα των μέτρων. Πως θα τα καταφέρετε αφού θα είναι ψηφισμένα;
Για αυτό και είναι τόσο κακό αυτό που κάνουν. Επειδή η αλλαγή θα είναι δύσκολη. Αλλά οι μειώσεις των συντάξεων των 1000 ευρώ και η φορολόγηση των ανθρώπων των 500 ευρώ δεν είναι στο πρόγραμμά μας. Και θα δούμε, ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών, τι περιθώρια θα έχουμε τότε. Είναι όμως σαφές ότι αυτός είναι ο λογαριασμός της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, είναι το κόστος ενός ατυχήματος που δεν έπρεπε να συμβεί ποτέ, αλλά δυστυχώς συνέβη.

-Η κυβέρνηση την ίδια ωρα έχει προχωρήσει στην σύσταση εξεταστικών για την υγεία και τα εξοπλιστικά. Μάλιστα έχετε περάσει απο το υπουργείο υγείας. Τι λέτε;
Για τα εξοπλιστικά, σπαταλάνε χρόνο για το θεαθήναι. Για την κατηγορία περί απιστίας, έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, για δε την κατηγορία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το ξέπλυμα δηλ.,η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα. Άρα θα την επιστρέψουν άπραγοι.
Για την εξεταστική για την υγεία, ήδη ξεμπροστιάστηκαν, αφού εξαίρεσαν την δική τους περίοδο – καμμία αλήθεια δεν τους ενδιαφέρει, μόνο ο αποπροσανατολισμός και η σπίλωση των πιο μαχητικών πολιτικών τους αντιπάλων. Αλλά τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως και στην εξεταστική για τα δάνεια: θα πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι.

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης "στρίβει "τη ΝΔ προς το κέντρο. Ανησυχείτε μήπως χάσετε απο τα δεξιά σας;
Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται εκλογική και πολιτική ηγεμονία για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Και μία τέτοια ηγεμονία κερδίζεται όταν συσπειρωθούν δίπλα σου τόσο οι άνθρωποι του κέντρου όσο και της δεξιάς στην βάση ενός καθαρού πατριωτικού, κοινωνικού μεταρρυθμιστικούπρογράμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κατανοεί, το ξέρει και πράττει σε αυτήν την κατεύθυνση, με μεγάλη επιτυχία, όπως μαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις.

-Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προωθεί την απλή αναλογική και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ποια είναι η θέση σας ως αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών;

Ακόμη και αν την νομοθετήσει, η Κυβέρνηση αυτή δεν θα υπάρχει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και εμείς θα την απονομοθετήσουμε.
Αλλά τι συζητάμε για την απλή αναλογική; Δεν είδατε τι έγινε με τους συμβασιούχους ; Είναι τόσο ανεύθυνοι που τους οδήγησαν σε πλήρες αδιέξοδο. Από την πρώτη στιγμή τους είπαμε ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων είναι αντισυνταγματικές ∙ ότι οδηγούν σε αδιέξοδο τους Δημάρχους ∙ ότι οδηγούν σε ομηρία τους εργαζόμενους ∙ ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τις πληρωμές ∙ ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τους καταλογισμούς. «Εις ώτα μη ακουόντων». Το πάθος για το ρουσφέτι δεν τους επιτρέπει να ενεργούν με υπευθυνότητα και σωφροσύνη.
Το ίδιο όμως δεν κάνουν και με την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την προνομοθέτηση των συντάξεων. Το έχουν αποδείξει. Η Αριστερά που εκπροσωπούν είναι εναντίον κάθε λέξης του Συντάγματος.

 

Συνέντευξη στην Realnews

Μοιράσου το

Τελευταία νέα