Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των Δήμων (video)

"Κατ’ αρχάς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία η οποία εκ του νόμου παρέτεινε συμβάσεις, κύριε Υπουργέ. Εσείς το πράξατε. Εμείς τις παρατείναμε; Ο κ. Βερναρδάκης ήρθε πρώτος και είπε σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για οκτώ μήνες –και αυτό ήταν ένα σύστημα το οποίο δούλευε-, «παρατείνω τη σύμβαση μέχρι 31/12/2016». Και εν συνεχεία, η παρισταμένη κυρία Υπουργός, η κυρία Γεροβασίλη, το έπραξε 31/12/2017. Έχει υποστηρίξει τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με εσάς. Εμείς το κάναμε αυτό; Εμείς είπαμε σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν συγκεκριμένο και προσδιορισμένο χρονικό διάστημα εργασίας, ότι «Ξέρετε, θα συνεχίσετε να εργάζεστε»; Εσείς το κάνατε αυτό.

Εκείνη την χρονική στιγμή, σας λέγαμε ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό, ότι θα δημιουργήσει εμπλοκή –τη θυμάμαι τη συζήτησή μας σαν να ήταν χθες-, και εσείς κάνατε αυτό που ήταν κλείσιμο ματιού, που ήταν ρουσφετολογικό και όχι γιατί, όπως ακούγεται, αυτοί δεν προσελήφθησαν με τον ΑΣΕΠ -βεβαίως, με τον ΑΣΕΠ προσελήφθησαν, με την ειδική διαδικασία ΑΣΕΠ. Γιατί κλείνεις το μάτι στον συγκεκριμένο, ο οποίος έχει προσληφθεί για οκτώ μήνες, για να ικανοποιήσει πάρα πολλές φορές εποχικές ανάγκες σε δήμους παραθεριστικούς, σε δήμους τουριστικούς. Κλείνεις το μάτι και του λες «Μην στεναχωριέσαι. Σε πάω τώρα να χαρακτηρίσω ότι είναι πάγιες και διαρκείς». Δεν έχει γίνει αυτή η συζήτηση εδώ; Γιατί εκείνη τη χρονική στιγμή δεν καλέσατε όμορφα και ωραία τους δήμους να κάνουν τον προγραμματισμό για τα οργανογράμματα, για να πάμε σε κανονική διαδικασία προσλήψεων; Γιατί δεν το κάνατε; Εύκολη, απλή, καθαρή λύση. Δεν το κάνατε. Δεν το κάνατε, γιατί αισιοδοξούσατε, γιατί κάνατε δηλώσεις ότι όλα θα πάνε καλά".

Άρα, γιατί το κάνατε αυτό; Διότι υπάρχουν δηλώσεις σας και δηλώνετε: «Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι θετική». Τι τις κάνετε αυτές τις προβλέψεις μη νομικός άνθρωπος και είμαστε εδώ τόσοι και τόσοι και σας λέμε «έτσι θα γίνει» και γίνεται και θεωρείτε ότι το κάνουμε για να σας κάνουμε κακό και να σας βλάψουμε; Δωρεάν υπηρεσία παροχής νομικών συμβουλών στην Κυβέρνηση κάνουμε. Pro bono δουλεύουμε.

Άρα, λοιπόν, δεν ακούτε. Δημιουργείτε την εμπλοκή, δημιουργείτε την προσδοκία και προσέξτε, έρχεστε τώρα κι λέτε «Τι να κάνουμε; Να τα αντιμετωπίσουμε. Για να δούμε τώρα πώς να τα αντιμετωπίσουμε». Λέτε, «Να συζητήσουμε για τις οργανικές θέσεις». Ερώτηση: Τη συζήτηση περί οργανικών θέσεων τώρα τη θυμηθήκατε, με τους όγκους των απορριμμάτων; Στη συζήτηση για τις οργανικές θέσεις, αν πράγματι χρειάζονται αλλαγές στις οργανικές θέσεις των δήμων, αυτή δεν θα πρέπει να γίνει συνολικά και οργανωμένα; Τα οργανογράμματα τι είναι; Θα τα αλλάζουν οι δήμοι ανά πέντε μέρες; Τώρα, δηλαδή, θα τα κάνουν για να διευρύνουν και να βάλουν τους υπηρετούντες στην καθαριότητα, αύριο θα θέλουμε διοικητικούς, μεθαύριο κάτι άλλο. Έτσι θα τα κάνουμε τα οργανογράμματα; Στο πόδι; Εν όψει της πιέσεως των κινητοποιήσεων;

<iframe width="660" height="365" src="https://www.youtube.com/embed/Kxt-IjGcPWs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Μοιράσου το

Τελευταία νέα