Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αποφυλακίζει σκληρούς εγκληματίες (video)

Ποια είναι η συνεχιζόμενη επιλογή της Κυβέρνησης; Η συνεχής και μόνιμη αποφυλάκιση σκληρών εγκληματιών, στη γραμμή του νόμου Παρασκευόπουλου.

Με ποιο επιχείρημα; Όχι με αυτά που ακούστηκαν στην Επιτροπή, όχι με το επιχείρημα μιας συγκροτημένης αντι-εγκληματικής πολιτικής, αλλά με μόνο επιχείρημα το επιχείρημα της αποσυμφόρησης των φυλακών. Δεν χωράνε στις φυλακές, δεν έχουν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. Δεν έχει σημασία, όμως, τελικά αν έχουν τιμωρηθεί και αν έχουν εγκληματήσει. Αποσυμφόρηση έστω και αν βγαίνουν έξω σκληροί εγκληματίες, έστω και αν δολοφονούν, έστω και αν συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς καμιά αξιολόγηση της προσωπικότητάς τους, χωρίς να ξέρουμε αν έχουν αναμορφωθεί. Όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.

Ερώτηση: Ποιο είναι αυτό αντι-εγκληματικό δόγμα που επιβάλλει τέτοια πολιτική; Κανένα! Κανείς στη θεωρία, κανείς στην επιστήμη δεν έχει υποστηρίξει ποτέ τέτοια πράγματα. Υποτίθεται ότι υπάρχει μια βελτίωση την οποία κάνει εδώ ο κ. Κοντονής και ενώ η προηγούμενη ρύθμιση στην πραγματικότητα δεν έθετε, δεν διαφοροποιούσε εγκλήματα, τώρα υπάρχουν εγκλήματα που διαφοροποιούνται και δεν επιτρέπουν τον ευεργετικό υπολογισμό, δηλαδή τις μειώσεις ουσιαστικά που υπάρχουν εδώ.

Ποια είναι τα εγκλήματα αυτά; Εξαιρούνται: η ανθρωποκτονία, η αρπαγή, το εμπόριο δούλων, η εμπορία ανθρώπων, η αρπαγή ανηλίκων, ο βιασμός, η κατάχρηση σε ασέλγεια, η αποπλάνηση, η κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, η πορνογραφία ανηλίκων, η μαστροπεία, η σωματεμπορία, ασέλγεια με ανήλικο, η ληστεία με πολεμικό όπλο. Αυτά είναι αυτά που εξαιρούνται από τον ευεργετικό υπολογισμό.

Ερώτηση τώρα: καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών σε ισόβια; Α, όχι! Αυτός μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ευεργετικές διατάξεις.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Μάκη Βορίδη στη Βουλή:

Μοιράσου το

Τελευταία νέα