Η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Οι τρομοκρατικές ενέργειες και πράξεις δεν ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Δημιουργούνται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Εκτρέφονται από ένα κλίμα. Διαμορφώνονται αλλά και επιλέγουν τους στόχους τους σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις γενικές κατευθύνσεις.

Όταν είσαι λοιπόν κυβέρνηση, δεν αρκεί να καταδικάζεις αυτονοήτως, όπως καταδικάζουμε όλοι, μία τρομοκρατική πράξη. Η κυβέρνηση οφείλει πρώτον, να συλλάβει αυτούς που το έκαναν, δεύτερο, να διαμορφώσει ένα αποτελεσματικό ποινικό πλαίσιο τιμωρίας, τρίτον, να μην επιτρέπει κατά την έκτιση της ποινής, να μην αποφυλακίζονται και παίρνουν άδειες οι τρομοκράτες και τέταρτον, να αποφασίσει να αντιμετωπίσει τον βίαιο εξτρεμισμό και ριζοσπαστικοποίηση που οδηγούν στην τρομοκρατία με σύνθετες και χειρουργικές δράσεις.

Τίποτα από αυτά δεν έχει πράξει η κυβέρνηση. Ίσα ίσα έχει πράξει τα αντίθετα. Άρα λοιπόν, έχει τεράστια ευθύνη, πολιτική, και προφανώς η καταδίκη όταν την κάνει μία κυβέρνηση δεν είναι αρκετή.

Μοιράσου το

Τελευταία νέα
  • MAKHS-PELLA Περιοδεία του Μάκη Βορίδη στην Πέλλα
    Στο πλαίσιο εκλογικής ετοιμότητας της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Μάκης
  • Μάκης Βορίδης Πολιτική προτεραιότητα της ΝΔ είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
    Συνέντευξη του βουλευτή Αττικής και τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη στο "Έθνος της Κυριακής"
    0 ) { for( var j=0; j < urlFields.length; j++ ) { addEventListener(urlFields[j],'blur',maybePrefixUrlField); } }/* test if browser supports date fields */ var testInput = document.createElement('input'); testInput.setAttribute('type', 'date'); if( testInput.type !== 'date') { /* add placeholder & pattern to all date fields */ var dateFields = document.querySelectorAll('.mc4wp-form input[type="date"]'); for(var i=0; i