Η Κυβέρνηση δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα

13/06/2017

«Εδώ, για να είμαστε συνεννοημένοι, δεν υπάρχει θέμα άγνοιας. Δεν είναι ότι η κυβέρνηση η συγκεκριμένη δεν γνωρίζει το θέμα. Προσωπικά έχω υποβάλει πάνω από 7 ερωτήσεις και έχουμε συζητήσει με τον κ. Τόσκα στο κοινοβούλιο εκτενώς και πολύ αναλυτικά τα ζητήματα αυτά. Επομένως ο κ. Τόσκας έχει επίγνωση του ζητήματος, όπως επίγνωση είχε και ο κ. Πανούσης, ο προκάτοχός του και ο κ. Κουρουμπλής. Ολοι γνωρίζουν το θέμα αυτό. Η ΝΔ επίσης τα τελευταία 2 χρόνια έχει κάνει δύο επίκαιρες επερωτήσεις θέτοντας τα ζητήματα αυτά της Δυτικής Αττικής και της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στην περιοχή. Αρα η κυβέρνηση ήξερε. Τώρα, το ερώτημα είναι γιατί δεν έδρασε και αν έπρεπε να δράσει».

Συνέχισε δε λέγοντας ο τομεάρχης δημόσιας διοίκησης της ΝΔ: «Το πρώτο που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν εφαρμόστηκε κάποιο σχέδιο το οποίο απέτυχε, δεν είναι ότι υπήρξαν μέτρα τα οποία δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ότι η κυβέρνηση δεν έδρασε. Δεν υπάρχει η παραμικρή δράση της κυβερνήσεως τα τελευταία 2,5 χρόνια για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα το οποίο γιγαντωνόταν».

Στο ερώτημα αν υπάρχει κάποιος τρόπος να πας εκεί και να ξηλώσεις αυτό το γκέτο καθώς οι απλές αστυνομικές επιχειρήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης απάντησε ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση στο θέμα των προσωρινών κρατήσεων όπως προβλέπει ο νόμο Παρασκευόπουλου και πρόσθεσε: «Στα ζητήματα της ποινικής μεταχείρισης των ανηλίκων επίσης πρέπει να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου. Είναι ένα πλαίσιο που πρέπει να αλλάξει διότι οδηγεί σε εκμετάλλευση των ανηλίκων από τα εγκληματικά κυκλώματα. Επίσης πρέπει να επαυξηθεί το αξιόποινο στα θέματα της διατάραξης κοινής ησυχίας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βορίδη στον real fm:

Μοιράσου το

Τελευταία νέα