Επίσκεψη στις υποβαθμισμένες περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης

17/09/2016

Ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης και ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης περιόδευσαν, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις υποβαθμισμένες και πληττόμενες από την εγκληματικότητα και την αδιαφορία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου επισκέφθηκαν τον Β’ Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης. Στη συνέχεια συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρο Σούλα επισκέφθηκαν το Α.Τ. Ευόσμου.

Αμέσως μετά οι Μ. Βορίδης και Δ. Κυριαζίδης είχαν συνάντηση με τους δημάρχους Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση και Αμπελοκήπων, Λάζαρο Κυρίζογλου, με τους οποίους συζήτησαν για την απομάκρυνση αστυνομικών τμημάτων από τις περιοχές τους στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης της αστυνομίας και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να συνδράμει στην ενίσχυση των πολιτικών ασφάλειας στην περιοχή.

Επίσης συζητήθηκε η έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρής και αποτελεσματικής πολιτικής στην περιοχή για το ζήτημα της διαχείρισης των κέντρων υποδοχής μεταναστών και ειδικότερα η έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας για την υγειονομική ασφάλεια καθώς και η ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης για την αρμονική ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματικότερος συντονισμός προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση να πράξουν ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπισθούν τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής.

Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει, κατ’ επανάληψη, την ανυπαρξία οποιασδήποτε αντεγκληματικής πολιτικής αλλά, ταυτόχρονα και την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για την έλλειψη διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

 

3

2

1

Μοιράσου το

Τελευταία νέα
 • μακης3β Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απαξιώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  Την κάθετη αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβερνητική προσπάθεια απορρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του νόμου «Κλεισθένη» επεσήμανε
 • VoridisΑλτσχάιμερ1 Συμβολική πορεία ευαισθητοποίησης για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ
  Σε μια σημαντική εκδήλωση ευαισθητοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας παρέστη ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας,
 • Μάκης Βορίδης Η τραγωδία που ζούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια τελειώνει σύντομα
  Συνέντευξη του βουλευτή Αττικής της ΝΔ Μάκη Βορίδη στον Δημήτρη Κοτταρίδη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
  0 ) { for( var j=0; j < urlFields.length; j++ ) { addEventListener(urlFields[j],'blur',maybePrefixUrlField); } }/* test if browser supports date fields */ var testInput = document.createElement('input'); testInput.setAttribute('type', 'date'); if( testInput.type !== 'date') { /* add placeholder & pattern to all date fields */ var dateFields = document.querySelectorAll('.mc4wp-form input[type="date"]'); for(var i=0; i