Δεν αξίζει ο λαός μας αυτό τον θίασο που υποδύεται την Κυβέρνηση

- Εφόσον περάσει από τη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση θα αντέξει μέχρι τον Οκτώβριο, όπως έχει υποστηρίξει ο πρωθυπουργός;   

            Αυτό που ζούμε είναι πολιτικά πρωτοφανές. Όταν η πατρίδα μας είχε κανονικούς πρωθυπουργούς, αυτοί δεν ποτέ ανέχονταν να βρίσκονται σε πολιτική ομηρεία. Ήθελαν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Βουλής, των κοινοβουλευτικών ομάδων που τους στήριζαν, προκειμένου να είναι νομιμοποιημένοι δημοκρατικά αλλά και να μπορούν να λαμβάνουν τις κατά την κρίση τους, απαιτούμενες αποφάσεις.

            Ο κ. Τσίπρας έχει οδηγηθεί σε ομηρεία από τον κυβερνητικό του εταίρο και το ανέχεται. Επί μήνες παρακολουθούμε αυτή την απίθανη φαρσοκωμωδία, με τον κ. Καμμένο τη μία να λέει ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση, μετά ότι τη στηρίζει, μετά να καταγγέλλει δημοσίως τον κ. Κοτζιά και ο κ. Τσίπρας να τα ανέχεται όλα αυτά.  Όλοι καταλαβαίνουν ότι μόνο αποτελεσματική και σοβαρή διακυβέρνηση δεν είναι αυτή η κατάσταση. Άρα σας απαντώ: ελπίζω να καταψηφιστεί η απαράδεκτη αυτή συμφωνία, που μας πηγαίνει πίσω από οποιαδήποτε εθνική γραμμή. Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται πολιτικά ούτε καν να τη φέρει στην Βουλή: το 75% του λαού μας είναι αντίθετο, το απέδειξαν τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια μας, το δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.  Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν υφίσταται και είναι πολιτικά απαράδεκτο να περάσει αυτή η συμφωνία μαζεύοντας ψήφους δεξιά και αριστερά με άθλιες πολιτικές συναλλαγές.

Με ρωτάτε αν η Κυβέρνηση, αντέχει; Μα πρέπει να ειπωθούν επιτέλους ξεκάθαρα πράγματα: ο Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του, ναι ή όχι; Στην περίπτωση του κυβερνητικού εταίρου, δηλ. των ΑΝΕΛ, δεν αρκεί η καταψήφιση της συμφωνίας. Η Κυβέρνηση αυτή υπάρχει χάρις στη δική τους στήριξη. Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη γιατί οι ΑΝΕΛ επέτρεψαν σε αυτήν την Κυβέρνηση να την υπογράψει. Ένα, και μόνο ένα, έχει λοιπόν νόημα: να αποσύρουν οι ΑΝΕΛ την εμπιστοσύνη τους από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Όλα τα άλλα είναι κακό θέατρο.

            Και πιστεύει κάποιος σοβαρός άνθρωπος ότι υπό αυτές τις συνθήκες, οκτώ μήνες προ της συνταγματικά ορισμένης ημερομηνίας των εκλογών, είναι δυνατόν να παραμείνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός με μία Κυβέρνηση κουρελού; Αν το επιλέξει, θα αποτελέσει και αυτό ένα ακόμη χαρακτηριστικό του ήθους της κυβερνώσας Αριστεράς.

 

- Με ποιες δυνάμεις μπορεί να συναπιστεί η ΝΔ μετεκλογικά αν είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία; Σας φοβίζει η προοπτική επαναληπτικών εκλογών που θα γίνουν με απλή αναλογική; 

            Διεκδικούμε καθαρή εντολή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όχι για λόγους αλαζονείας, αλλά γιατί έχουμε ένα φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα: μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ισχυρή πολιτική ασφάλειας, επιβολή του νόμου και της τάξης, υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ταυτότητας, ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, απελευθέρωση της παιδείας από τις καθηλωτικές και εξισωτικές λογικές της Αριστεράς που ηγεμόνευσαν στην χώρα για χρόνια. Αυτό το πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης δεν θέλουμε να το νοθεύσουμε, δεν θέλουμε να το διαπραγματευόμαστε. Θέλουμε καθαρή εντολή από τον Ελληνικό λαό, προκειμένου να το εφαρμόσουμε. Επίσης, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε. Το έχουμε κάνει με το ΠΑΣΟΚ, το έχουμε κάνει με τη ΔΗΜΑΡ. Αν χρειαστεί, θα το ξανακάνουμε. Αλλά ο λαός μας έχει πια πείρα και γι᾽αυτό θα δώσει καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό που θα κάνει την Ελλάδα μας μία ισχυρή και αξιοσέβαστη χώρα.

            Όσο για τις επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική, δεν μας φοβίζουν καθόλου: και σε αυτές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και θα καθορίσει τις εξελίξεις προς το συμφέρον του λαού και του έθνους.

 

- Υπάρχει σκάνδαλο Novartis ή πρόκειται για σκευωρία και αν ναι, τότε ποιοι είναι οι σκευωροί; 

            Φάνηκε περίτρανα πια αυτό που λέγαμε: Ότι το «σκάνδαλο NOVARTIS»  είναι πράγματι σκάνδαλο γιατί είναι μία στημένη πολιτική σκευωρία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή: προστατευόμενοι μάρτυρες που χαρακτηρίστηκαν έτσι παρανόμως και με μη νόμιμη διαδικασία και ενώ ήταν γνωστό ότι ήταν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση. Προστατευόμενοι μάρτυρες που καταθέτουν ψεύδη και αοριστίες και ουδείς τους ρωτάει για να διευκρινίσει από πού δήθεν ξέρουν τα όσα καταθέτουν. Από τους τρεις μάρτυρες, ο ένας υποστηρίζει ότι του ασκήθηκαν πιέσεις από τους εισαγγελείς για να ενοχοποιήσει τους Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη και ο άλλος δίνει συνέντευξη που αναφέρει ότι δεν ξέρει οτιδήποτε για εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Ξεμπροστιάστηκαν. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

            Ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά; Αυτός που χαρακτήρισε την υπόθεση «το μεγαλύτερο σκάνδαλο» στην Ελλάδα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο «Ρασπούτιν», ο πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και ισχυρός πρώην Εισαγγελεύς. Και βεβαίως οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν και αυτοί τεράστιες ευθύνες. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε: όλα αυτά γίνονται με τη γνώση, έγκριση και καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Ουδείς θα αποτολμούσε να οργανώσει ένα τέτοιο φριχτό σχέδιο αν δεν είχε την έγκριση του Πρωθυπουργού. Την ακεραία ευθύνη για την σκευωρία φέρει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

 

- Η Άγγελα Μέρκελ, αλλά και πολλοί άλλοι ξένοι ηγέτες, στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Σας προβληματίζει η διεθνής απομόνωση της ΝΔ στο θέμα αυτό; Θα ψηφίσετε το πρωτόκολλο ένταξης της "Βόρειας Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ;

            Η θέση της Νέας Δημοκρατίας έχει διατυπωθεί με καθαρό τρόπο προς όλους στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο: ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είπε: Δεν ψηφίζουμε την συμφωνία αυτή, ούτε τώρα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ. Όσο για τη δήθεν διεθνή απομόνωση δεν έχετε απλά να ακούσετε την κα Μέρκελ η οποία δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει κάτι συγκεκριμένο από τον κ. Μητσοτάκη και κατανοεί την αντίθεση του ελληνικού λαού. Επίσης, ακούστε και τον κο Weber, τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος επίσης δήλωσε ότι κατανοεί απολύτως την θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία διεθνής απομόνωση. Όταν πολιτεύεσαι με ξεκάθαρες θέσεις, δεν διατρέχεις κανέναν τέτοιο κίνδυνο.

 

- Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι τα αντισταθμιστικά των 230 εκατ. θα ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις. Εσείς γιατί βλέπετε σκάνδαλο;  

            Ωραίος ο Καμμένος; Είναι έτοιμος να ρίξει την Κυβέρνηση αλλά έτσι, στον αποχαιρετισμό, φέρνει και μία τροπολογία αντισταθμιστικών ωφελημάτων κόστους 230 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτός που μας έλεγε ότι τα αντισταθμιστικά είναι η εστία της διαφθοράς στους εξοπλισμούς, αφού καταργήθηκαν με νόμο, φέρνει τώρα μία εξαίρεση στον νόμο. Δεν υπάρχει υπόσχεση που να μην έχει αθετήσει, δεν υπάρχει πολιτική θέση που ενώ την έχει υποστηρίξει, μετά να μην έχει κάνει το ακριβώς αντίστροφο. Ο Πάνος Καμμένος είναι ο ορισμός της πολιτικής εξαπάτησης. Και την Παρασκευή, στην Επιτροπή Εξοπλισμών, υποστηρίζοντας την τροπολογία αυτή, ξανάρχισε τα «είπα εγώ ότι παραιτούμαι;», «είπα ποτέ ότι φεύγω από την Κυβέρνηση;». Δεν αντέχεται πια αυτή η κατάσταση. Δεν αξίζει ο λαός μας αυτό τον θίασο που υποδύεται την Κυβέρνηση.

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μοιράσου το

Τελευταία νέα