Ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Nα ξεκαθαρίσουμε εάν όλοι συμφωνούμε σε ορισμένα βασικά πράγματα σε αυτήν την Αίθουσα. Το χασίσι είναι ναρκωτικό, η κάνναβις είναι ναρκωτικό. Είναι απαγορευμένο. Απαγορεύεται η χρήση του, απαγορεύεται η εμπορία του, απαγορεύεται η καλλιέργειά του. Το έχουμε καταλήξει αυτό; Είμαστε σύμφωνοι σε αυτό;

Γιατί από το πρωί ακούω κάτι περί νομιμοποίησης της χρήσεως.

Δεν λέω από την Κυβέρνηση. Λέω ότι ακούγεται στην Αίθουσα. Με έχει παραξενέψει, γιατί υποτίθεται ότι αυτή δεν είναι η θέση της Κυβέρνησης. Είναι ότι αυτό παραμένει παράνομο και ναρκωτικό. Είναι απολύτως σαφή τα ζητήματα. Δεν υπάρχει θέμα νομιμοποίησης της χρήσης του. Αυτά έχω καταλάβει ότι είναι η θέση της Κυβέρνησης, αλλά ξαφνικά ανοίγει και μια κουβέντα τέτοια.

. Διότι, στο μυαλό μας, εκτός από αυτά, πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι. Γιατί αν δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι, τότε η όλη προσέγγιση γίνεται κατανοητή γιατί γίνεται έτσι, γιατί υπάρχει αυτή η προσέγγιση. Και αυτό αν θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι.

Αν, όμως, θεωρούμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι, τότε πάμε να δούμε τι γίνεται. Πρώτον, επειδή κάτι άκουσα εδώ για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εγώ δεν κάνω τον γιατρό ούτε κάνω τον ειδικό. Δεν το έκανα ποτέ, ούτε όταν ήμουν Υπουργός Υγείας. Όμως, τα στοιχειώδη τα διαβάζω. Δεν κάνω τον ειδικό. Όμως, δεν θέλω και να μου λένε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πει ότι όλα είναι ανθηρά. Γιατί δεν το έχει πει αυτό.

Θα σας διαβάσω, λοιπόν, από το site του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η ανάρτηση είναι στις 13-10-2017 και αφορά μια ανάρτηση της Expert Committee on Drug Dependence, επιτροπή ειδικών πάνω στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά και μιλάει για την κανναβιδιόλη. Λέει ότι έχουμε δεχτεί διάφορες αιτήσεις από μέλη-κράτη για το ζήτημα της χρήσης της κανναβιδιόλης. Κάνει μια συγκεκριμένη διάκριση της τετραϋδροκανναβινόλης του THC και λέει ότι αυτό είναι εξαρτησιογόνo, είναι τοξικό, είναι εξαιρετικά προβληματικό -είναι η ποσότητα που αναφέρεται, πάνω από 0,2 που λέει εδώ- και λέει για την κανναβιδιόλη. Και λέει «έχω κάνει έρευνες, έχω κάνει σκέψεις, έχω κάνει συσκέψεις». Και καταλήγει: «Επομένως, η ECDD, η επιτροπή των ειδικών, κατέληξε ότι με τις παρούσες πληροφορίες δεν δικαιολογείται οποιοσδήποτε σχετικός προγραμματισμός χρήσεως και αναβάλλει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη για περαιτέρω έρευνα από τον Μάιο του 2018».

Να σας πω όμως κάτι και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. Θα σας πω μια ιστορία και κλείνω.

Είχα ένα δικαστήριο, συνάδελφοι, αυτές τις ημέρες, βαρύ, δύσκολο, μια μεγάλη υπόθεση στην οποίαν είχαν εμπλακεί παιδιά, παρέες και παρελαύνουν από το δικαστήριο αυτό, ως μάρτυρες κατέθεσαν τριάντα-τριάντα πέντε πιτσιρίκια. Όταν λέω πιτσιρίκια εννοώ δεκαοχτάρια, δεκαεννιάρια, αυτοί που μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, όχι πιο μικροί. Ενήλικες μεν αλλά νέοι. Όλοι τους -συγκλονιστικό- από περιοχές όπως ο Γέρακας, η Παλλήνη, τα Γλυκά Νερά. Αφορούσε μια ανθρωποκτονία συνδεδεμένη με ναρκωτικά.

Όλοι τους χρήστες ναρκωτικών από τα δεκάξι!

Kαι η απάντηση που έχουμε να δώσουμε σε μια κοινωνία που ρημάζεται από τα ναρκωτικά είναι η ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς; Ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς, αυτό νομοθετείτε σήμερα.

 

Μοιράσου το

Τελευταία νέα