Έτσι θα σταματήσει η ΝΔ την παραβατικότητα στην Αττική

18/10/2017

Τη σαφή πρόθεση μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να βάλει τέλος στις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που προκαλούν ομάδες παραβατικών, επεσήμανε σε ομιλία του στις Αχαρνές ο βουλευτής Αττικής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
Μιλώντας σε εκπροσώπους συλλόγων πολιτών των Αχαρνών ο κ. Βορίδης τόνισε ότι “άβατα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθούμε” για να προσθέσει ότι κάθε κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει όσα έθιμα θέλει, φτάνει να μην περιορίζουν αυτά τις ελευθερίες των υπολοίπων πολιτών.
“Δεν έχουν το δικαίωμα να πυροβολούν δίπλα από σχολεία, ούτε να έχουν τη μουσική στη διαπασών και να μην κοιμάται κανείς ”, ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας παράλληλα ότι οι ίδιες αυτές ομάδες “δεν έχουν το δικαίωμα να μετατρέπουν τις γειτονιές σε γκέτο”.
Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η κοινωνία έχει ανοικτές αγκάλες για να δεχθεί οποιονδήποτε φτάνει να μη δημιουργεί προβλήματα στο σύνολο.
Και έκανε σαφές και κάτι ακόμη που έχει επισημανθεί από πλήθος πολιτών και της ανατολικής Αττικής που υφίστανται τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης δράσης ορισμένων ομάδων Ρομά: “Τα κοινωνικά επιδόματα δεν είναι για να ζούμε χωρίς να εργαζόμαστε αλλά για να βοηθάνε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.
Μεταξύ των μέτρων που προτίθεται να λάβει μια κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ο κ. Βορίδης ανέφερε τη μετατροπή σε πλημμέλημα της επανειλημμένης παραβίασης της κοινής ησυχίας.
Παράλληλα έκανε σαφή την αναγκαιότητα της εφαρμογής του δόγματος μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα κάτι που όπως διευκρίνισε σημαίνει διαρκή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να αποφευχθούν τόσο σοβαρά εγκλήματα όπως η εμπορία ναρκωτικών και όπλων και η σωματεμπορία όσο και η μικροπαραβατικότητα.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του Μάκη Βορίδη εδώ:
e>

Μοιράσου το

Τελευταία νέα